Konyalı Öğrencilerin TEKNOFEST Başarısı

Konyalı Öğrencilerin TEKNOFEST Başarısı
Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali TEKNOFEST 2020’ye Konya’nın çeşitli okullarından katılan öğrenciler, çok önemli başarılar elde ederek Konya’ya döndü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından organize edilen, Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali TEKNOFEST 2020’ye Konya’nın çeşitli okullarından katılan öğrenciler, çok önemli başarılar elde ederek Konya’ya döndü.

Bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirilen festivale Meram Belediyesi Bilim Kurdu Takımı olarak Meram İmam Hatip Ortaokulu, Özel Başak Ortaokulu, Meram Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu ve Osmangazi Ortaokulundan öğrenciler katıldı. Meram İmam Hatip Ortaokulu ve Özel Başak Ortaokulundan öğrencilerin yer aldığı takım tarafından hazırlanan “Robotik Biyolab” isimli proje, kendi kategorisinde Türkiye İkincisi oldu.

Selçuklu Bilim Sanat Merkezi öğrencileri de Su Altı Sistemleri Kategorisinde Türkiye Beşincisi olarak  “En Özgün Tasarım Ödülü”ne layık bulundu.

Ayrıca Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması Sabit Kanat Kategorisinde Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.