‘Konyalı Yine Sınıfta Kaldı!’

‘Konyalı Yine Sınıfta Kaldı!’
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem: “Hükümetimizin normalleşmeyi hızlandırmak adına koyduğu yüzde 60’lık hedef açısından Konya’mız 53.6 ile maalesef ülke genelinin çok gerisinde"

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Hükümetimizin normalleşmeyi hızlandırmak adına koyduğu yüzde 60’lık hedef açısından Konya’mız 53.6 ile maalesef ülke genelinin çok gerisinde. Biz bunun için gayret ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz yoğun bir kampanya ile bunu gidermeye çalışıyoruz. Vurgulamak istediğim, bu hassasiyete halkımızın cevap vermesi gerekir. Günde 6-7 bin başvuru olması, bu konuda yanlış bir tezhüratın olduğunu gösteriyor” dedi.

Erdem, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Konya Milletvekili Erdem, korona virüs salgınına yönelik yapılan aşılama çalışmalarını ilişkin, “Sağlık alanında yapılan bilimsel, özverili ve başarılı çalışmalar, özellikle de tüm dünyaya örnek olacak aşı programımızla salgının etkilerinden hızla kurtulmaya başlamamız bu başarıda önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda yapılan aşı çalışmalarında birinci dozda 38 milyona, ikinci dozda 18 milyona, toplam aşı sayısında ise 58 milyona dayandık” diye konuştu.

 

“Konya’da Aşılanması Gereken Kişi Sayısı: 1 Milyon 650 Bin 182”

 

Erdem, şöyle devam etti: “Konya’mızda aşılanması gereken 1 milyon 650 bin 182 vatandaşımız var. Yapılan toplam aşı sayısı 1 milyon 397 bin civarında. Yapılan birinci doz aşı sayımız 885 bin, ikinci doz ise 430 bin civarındadır. Birinci doz aşısını olan vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 53,6 ile maalesef ülke geneli yüzde 60 aşılanma oranının oldukça gerisinde.

Konya olarak yalnızca sabit merkezlerimizde günlük 80 bin aşı yapma kapasitesine sahipken günlük randevu sayımız 7 bin rakamına bile erişmiyor.

Valiliğimizin koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğümüzün tüm kampanya ve çalışmalarına rağmen 12 Temmuz 2021 tarihinde randevu alan kişi sayımız 6 bin 894 kişi. Toplum bağışıklığını sağlayarak salgınla başa çıkabilmemiz için en önemli ve en etkili silahımız aşıya karşı tüm hemşehrilerimi duyarlı olmaya ve ilk fırsatta aşılarını yaptırmak için randevu almaya davet ediyorum.”

 

“Hassasiyete Halkımız Cevap Vermeli”

 

Bir basın mensubunun, Konya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına yönelik eleştirilerle ilgili sorusu üzerine Erdem, şunları kaydetti:

 

“Sağlık çalışanlarının bu noktadaki duyarlılığına diyecek hiçbir şey yok. Salgının başından beri canlarını ortaya koyarak mücadele eden sağlık çalışanlarına ve ekibine diyecek hiçbir şey yok. Hükümetimizde gerekeni yapmış. Bugün ülkemiz, aşılanma noktasında dünyada 9. Sırada.  Birçok ülke aşı bulamazken, bizim aşı olmama noktasındaki yanlış bilgilerle toplumda başka kişileri sıkıntıya sokacak bir davranışa girmemiz kabul edilir gibi değil.  

Hükümetimizin normalleşmeyi hızlandırmak adına koyduğu yüzde 60’lık hedef açısından Konya’mız 53.6 ile geride. Biz bunun için gayret ediyoruz. Sayın Valimiz ve İl Sağlık yoğun bir kampanya ile bunu gidermeye çalışıyoruz. Vurgulamak istediğim, bu hassasiyete halkımızın cevap vermesi gerekir.

Günde 6-7 bin başvuru olması, bu konuda yanlış bir tezhüratın olduğunu gösteriyor. Halkımız arasında gençlerde belki yaş grupları arasında aşı olmama adına yanlış bir bilgilendirmenin söz konusu olduğu görülüyor. Bizim hep beraber bunu düzeltmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.