Konyaspor Düşüşünü Sürdürüyor!

Konyaspor Düşüşünü Sürdürüyor!
Konyaspor evinde ağırladığı Antalyaspor’la puanları paylaştı. Yeşil-beyazlılar ligdeki düşünü sürdürdü.

Konyaspor evinde ağırladığı Antalyaspor’la puanları paylaştı. Yeşil-beyazlılar ligdeki düşünü sürdürdü.

Süper Lig’de son 3 maçını kaybederek inişe geçen Konyaspor, düşüşüne evinde oynadığı Antalyaspor maçında da son veremedi. Yeşil-beyazlılar, pozisyon üretmekte zorlandığı mücadelen golsüz eşitlikle ayrılarak 3 maç aradan sonra puanla tanışırken, galibiyet hasretine son veremedi. Maça her iki takım da kontrollü başlarken, Konyaspor savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. Konuk ekip Antalyaspor ise sahasında kalmayı tercih ederken, kontra ataklarla rakip kalede gol aradı. Ancak iki ekipte istediği oyunu sahaya yansıtamazken, Konyaspor ilk 45 dakikada Jevtovic’in kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşunda gole yaklaştı fakat top filelerle buluşmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

 

Konyaspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlarken, Cikillashi’nin yerine Bytyqi oyuna dahil oldu. Bu değişiklikle temsilcimiz ikinci devrenin ilk bölümünde kanatlardan etkili oldu. Bytyqi’nin önce kornerden yaptığı ortada Jevtovic’in yaptığı kafa vuruşu dileği sıyırırken, daha sonra ise akan oyunda yine Bytyqi’nin ortasına bu kez topa kafa uzatan Musa ise direğe takıldı. Karşılaşmanın son bölümünde Konyaspor yorgunluğun da etkisiyle hücuma çıkmakta iyice zorlandı ve kalesinde 2 net pozisyon verdi. Konuk ekip bu pozisyonlarda Eray’ı geçemezken, uzatma bölümünde iki takım da rakip kaleye gidemedi ve mücadele 0-0 sona erdi. Konyaspor bu sonuçla 3 maç aradan sonra puanla tanışırken, galibiyet özlemine son veremedi ve tehlike bölgesi ile olan puan farkını açamadı.

 

Öte yandan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın sahaya sürdüğü ilk 11 yine tartışılırken, maçın hakemi ise ikinci yarıda oyunun çok durmasına karşın verdiği 3 dakikalık uzatma ile herkesi şaşırttı. Konyaspor 22. haftayı maç yapmadan geçirecek ve bir sonraki hafta ise iç sahada Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Maçın önemli dakikaları şöyle. 13. dakikada Gökdeniz sağ kanattan rakibini çalımlayıp arka direğe ortaladı. Amiton’un kafa vuruşunda direkten seken top tekrar kendisine çarpıp ağlara gitti. Ancak Amiton’un ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol iptal edildi. 33. dakikada Ömer Ali Şahiner’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Jevtovic’in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. 34. dakikada Gökdeniz Bayrakdar’ın pasında, Hakan Özmert’in ceza yayına yakın noktadan sert şutunda, top yandan auta çıktı. 40. dakikada Kravets’in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Boffin topu kurtardı.

48. dakikada Ömer Ali Şahiner’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Jevtovic’in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak arka direği sıyırarak auta çıktı. 60. dakikada Bytyqi’nin sol kanattan ceza sahasına pasında, Musa Çağıran’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. 63. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Skubic’in sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 64. dakikada Hakan Özmert’in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Eray Birniçan topu tek hamlede kurtardı. 90. dakikada Fredy’nin ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Eray Birniçan meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi ve maç 0-0 bitti.

STAT: MEDAŞ Konya Büyükşehir

 

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Mehmet Metin, Bilal Gölen

 

KONYASPOR: Eray, Nejc Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Barış Yardımcı, Amir Hadziahmetovic (Dk.86 Oğuz Kağan), Marko Jevtovic, Musa Çağıran (Dk.72 Amar Rahmanovic), Ömer Ali Şahiner (Dk.86 Levan Shengelia), Sokol Cikalleshi (Dk.46 Zymer btytqi), Artem Kravets

 

YEDEKLER: Erten Ersu, Deni Milosevic, Guilherme Sitya, Ali Karakaya, Samuel Eduok, Erdon Daci

 

TEKNİK SORUMLU: İsmail Kartal

 

ANTALYASPOR: Boffin, Bünyamin, Naldo, Eren, Kudryashov, Hakan Özmert, Nuri Şahin, Fredy, Gökdeniz Bayrakdar (Dk.90+1 Serdar Gürler), Amilton (Dk.88 Sidney

 

Sam), Adis Jahovic (Dk.74 Orgill)

 

YEDEKLER: Ferhat, Bahadır, Drole, Mevlüt Han, Serdar Poyraz, Omar İmeri, Veysel Sarı

 

TEKNİK SORUMLU: Ersun Yanal

 

SARI KARTLAR: Amir Hadziahmetovic (İttifak Holding Konyaspor), Amilton (Fraport TAV Antalyaspor)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.