Konyaspor Fırsatı Tepti: İkincilik Şansını Mucizelere Bıraktı

Konyaspor Fırsatı Tepti: İkincilik Şansını Mucizelere Bıraktı
Konyaspor, Antalya deplasmanında hakem Mete Kalkavan’ın verdiği skandal penaltı kararıyla mağlup olarak ikincilik şansını mucizelere bıraktı. Yeşil-beyazlılar, iki kez öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamazken, bu sezon ilk kez üst üste ikinci yenilgisini aldı

Konyaspor, Antalya deplasmanında hakem kurbanı oldu. Konya’ya puansız dönen yeşil-beyazlılar, rakibinin puan kaybettiği haftada önemli bir fırsatı teperek ikincilik şansını mucizelere bıraktı. 36. haftanın kapanış maçında iki takım da maça istekli başlarken, Konyaspor 5’de Guilherme’nin penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Antalyaspor 9’da Adriano ile bu gole cevap verirken, 13’de Çekiçi şık bir frikik golüyle temsilcimizi yeniden öne geçirdi. Ancak bu sevinç çok uzun sürmedi ve Skubic’in hatasında 16’da Ndao Antalyaspor adına yeniden beraberliği getirdi ve ilk yarı 2-2 sona erdi. İkinci yarının başında ev sahibi ekip daha istekli görünürken, Konyaspor tutuk bir görüntü verdi. Ancak buna karşın Konyaspor, Antalyaspor’a net fırsatlar tanımadı.

Antalyaspor’un baskısını kıran ve daha çok topa sahip olmaya başlayan Konyaspor, 66’da skandal bir kararla mağlup duruma düştü. Uzun bir aradan sonda yeniden hakemliğe dönen Mete Kalkavan, Doğukan’ın kendisini yere bırakmasına penaltı kararı verirken, VAR da devreye girmedi ve penaltıyı kullanan H. Wright topu filelere göndererek, Antalyaspor’u 3-2 öne geçirdi. Golün şokunu çabuk atlatan Konyaspor Ahmet Hassan ile 2 net fırsattan yararlanamadı. Önce kalecinin hatasında topu önünde bulan Ahmed Hassan, meşin yuvarlığı boş kale yerine dışarıya atarken, birkaç dakika sonra da yaptığı kafa vuruşunda direğe takıldı ve 90 dakika 3-2’lik Antalyaspor galibiyetiyle sonuçlandı. Konyaspor, hakem kararıyla sahadan puansız ayrılırken, bu sezon ilk kez üst üste ikinci maçından puan alamadı ve ikincilik şansını mucizelere bıraktı. Ayrıca yeşil-beyazlılar, Antalya’ya da 6 yıl aradan sonra mağlup oldu.

Maçın önemli dakikaları şöyle: 3. dakikada ceza sahası içindeki hava topu mücadelesinde ceza sahası içinde yaşanan hava topu mücadelesinde Çekici, Luiz Adriano'nun müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısıyla pozisyonun inceleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.

4.dakikada penaltı atışında topun başına geçen Guilherme, kaleci ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi. 0-1.

9.dakikada ceza sahası içinde Konyaspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top, Bünyamin’in müdahalesiyle Luiz Adriaono’nun önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu ağlara gitti. 1-1.

13.dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta Endri Çekici’nin sert şutu kalecinin sağından ağlara gitti. 1-2.

16.dakikada Fred’nin pasında kale önünde topla buluşan Ndao, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı gole çevirdi. 2-2.

39.dakikada Fernando’nun sol kanattan ceza alanına kestiği korner atışında Luiz Adriano’nun kafası az farkla üstten auta gitti.

50.dakikada Fernando'nun ara pasına hareketlenen Wright, ceza sahasına girip şutunu çekti. Kaleci Sehic, gole izin vermedi.

64.dakikada Antalyaspor penaltı kazandı. Barış Yardımcı'nın müdahalesiyle Doğukan Sinik'in ceza alanında yerde kaldığı pozisyon sonrası hakem Mete Kalkavan, penaltı noktasını işaret etti.

66.dakikada Antalyaspor, Wright'in penaltıdan kaydettiği golle öne geçti: 3-2.

72.dakika kalecinin hatasında topu önünde bulan Ahmed Hassan, topu boş kale yerine auta atınca takımını golden etti.

74.dakikada Guilherme'nin sol kanattan ortasına arka direkte Ahmed Hassan'ın kafası üst direkten döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.