Konyaspor, Süper Lig Tarihine Geçme Fırsatını Kullanamadı!

Konyaspor, Süper Lig Tarihine Geçme Fırsatını Kullanamadı!
Konyaspor, Galatasaray yenilgisiyle Süper Lig tarihine geçme fırsatını kullanamadı. Yeşil-beyazlılar, İstanbul ekibi karşısında kalesini gole kapatabilseydi, ilk 7 hafta itibariyle bunu başaran tek takım olacaktı. Temsilcimiz, ayrıca üst üste 5 maç kazanma serisinin de kapısından döndü.

Konyaspor, Süper Lig’in 7. haftasında konuk olduğu Galatasaray’a 2-1’lik skorla boyun eğerek liderliği kaybederken, önemli rekorların da kapısından döndü. Sezonun ilk 6 maçında kalesini gol kapatarak, Trabzonspor’un ardından 36 yıl sonra bunu başaran ikinci takım olan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Galatasaray karşısında da kalesini gole kapatabilseydi, Süper Lig’in ilk 7 haftaları itibariyle bunu başarabilen tek takım olacaktı. Ancak Anadolu Kartalı, Galatasaray karşısında iyi futbol sergilemesine karşın kalesinde 2 gol birden gördü ve rekorun eşiğinden döndü. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 22. sezonunu geçirdiği Süper Lig’de daha önce 2 kez üst üste 5 maçta kalesini gole kapatmış ve bu rekorunu geçtiğimiz hafta Hatayspor karşısında 6 maça çıkartarak geliştirmişti. Öte yandan temsilcimiz, Galatasaray deplasmanından 3 puanla dönmüş olsaydı, kulüp tarihinde Süper Lig’in ilk 7 maçları itibariyle en çok puan topladığı haftayı geride bırakacaktı.

 

KONYASPOR, Süper Lig tarihinde üst üste 5 maç kazanma istatistiğinin de eşiğinden döndü. Galatasaray maçı öncesinde 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan yeşil-beyazlılar, İstanbul deplasmanında bu sezon ilk yenilgisini alırken, kulüp tarihinde üst üste 5 maçlık galibiyet rekorunu kırma fırsatını değerlendiremedi. Ayrıca Anadolu Kartalı, Galatasaray yenilgisiyle Süper Lig’deki 8 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı. Ligde son olarak geçen sezonun 36. haftasında deplasmanda oynadığı Antalyaspor maçını 3-2 kaybeden Konyaspor, bu maçtan sonra oynadığı 8 maçta; 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. İlhan Palut’un ekibi, 8 maçlık periyotta yenilmezlik serisinde Hatayspor (3-1, 1-0), İstanbulspor (4-0), Fenerbahçe (1-0) ve Giresunspor’u (1-0) mağlup ederken, Beşiktaş (1-1), Ankaragücü (0-0) ve Başakşehir (0-0) ile berabere kaldı. 8 maçta 18 puan çıkaran Konyaspor, cuma günü oynadığı Galatasaray maçını 2-1 kaybederek yenilmezlik serisini de sonlandırmış oldu.

 

ÖTE yandan Konyaspor’un, Galatasaray karşısında İstanbul’da kazanamama serisi 22 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım ile İstanbul’da 22. karşılaşmasına çıkan Anadolu Kartalı, rakibi karşısında şanssızlığı kıramadı ve 3 puan hasretini yine dindiremedi. Söz konusu süreçte Galatasaray ile en çok karşılaşan takım olan ve hiç galip gelemeyen takımlardan biri olarak dikkat çeken Konyaspor, cuma günkü maçta da İstanbul’da kazanamama fobisini bitiremedi. İkinci yarıda kendi kalesine attığı golle mağlup olan İlhan Palut’un ekibi, böylelikle İstanbul’da oynanan 22. maçında 18. yenilgisini aldı. Temsilcimiz, Galatasaray ile deplasmanda oynadığı maçlarda sadece 4 beraberlik çıkarabildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.