“Konya’ya Metro” başka bahara mı kaldı?

“Konya’ya Metro” başka bahara mı kaldı?
Konya’da her seçim öncesi vaat edilen Metro Projesi, yüksek maliyeti nedeniyle yeterli bütçe sağlanamadığından dolayı beklemeye alındı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı metro projesine ilişkin, "Projeye başlamak için gereken parayı bulana kadar bekleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Konya’da her seçim öncesi vaat edilen Metro Projesi, başka bahara kaldı. İlk olarak 2015 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından Konyalı seçmene müjde olarak sunulan Metro Projesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da dile getirilmiş ve konunun bizzat takipçisi olacağını ifade etmişti.

Edinilen bilgilere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla yapılan protokolle ve alınan Bakanlar Kurulu kararıyla proje çalışmaları tamamlanan, son olarak ihale aşamasına gelinen Metro Projesi, yüksek maliyeti nedeniyle yeterli bütçe sağlanana kadar askıya alındı. 

"PARAYI BULANA KADAR BEKLEYECEĞİZ"

Metro Projesi çalışmaları hakkında bir yerel gazeteyi ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, metro projesi için para beklediklerini belirterek "Projeye başlamak için gereken parayı bulana kadar bekleyeceğiz. Kolay bir iş değil, yatırım maliyetlerine bakıldığı zaman yeraltı olması sebebiyle hayli yüksek rakamlar var fakat bizlerin çalışmaları devam ediyor" dedi. 

"2020'YE KADAR  45 KİLOMETREYE KADAR OLAN HAT AÇILACAK" DENİLMİŞTİ

Eski Başbakan Davutoğlu,  27 Nisan 2015 yılında Konya'da  metro projesine ilişkin yaptığı konuşmada, "Bu proje çok önemli. Güzergah öyle belirlendi ki 5 üniversite birbirine bağlanıyor. Hastaneler birbirine bağlanıyor. 2020’ye kadar da toplamda 45 kilometreye kadar olan hat açılacak. Entegre raylı sistemi Büyükşehir Belediye’miz yapacak ve bununla birlikte raylı sistemle Konya’da ulaşılmayacak yer kalmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “BİZZAT TAKİP EDECEĞİM”

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 'Konya'ya elimiz boş gelmedik' diyerek Konyalılara vaat ettiği proje için şöyle konuşmuştu : "İkinci 100 günlük hedeflerini açıkladık. Bunlardan biri Konya Yüksek Hızlı Tren Garı’nın hizmete sunulması. Diğeri Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Belediyesi arasındaki hafif raylı sisteminin ihale çıkılmasıydı. Konya için önemini bildiğim, yaklaşık 22 kilometrelik Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Belediyesi hafif raylı sistemin bir an önce tamamlanmasını bizzat takip edeceğim. Bu projenin 2. hattı olan Selçuk Üniversitesi-Meram Belediyesi Hattı ile ilgili hazırlık çalışmalarının da kısa sürede sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Hafif raylı sistemimizin hatlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız yapacak, burada çalışacak araçları da Büyükşehir Belediyemiz temin edecek."

(Müslüm Evci/Haber Kent/ Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.