“Konya’yı Cazibe Merkezi Haline Getirmek İçin Topyekûn Elbirliğiyle Çalışmalıyız”

“Konya’yı Cazibe Merkezi Haline Getirmek İçin Topyekûn Elbirliğiyle Çalışmalıyız”
TURİDER Başkanı Seda Kuşvuran: “Konya’yı cazibe merkezi haline getirmek için topyekûn, şehrin tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla el birliği içerisinde çalışmalar yapması gerekir”

Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER) Başkanı Seda Kuşvuran, dernek olarak önümüzdeki yıl Konya’ya özgü değerleri yurtdışında, daha genç nesillere tanıtarak, ilgilerini Mevlevilik ve Konya’ya çekmeye çalışacaklarını belirtti. Kuşvuran, “Konya’yı cazibe merkezi haline getirmek için topyekûn, şehrin tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla el birliği içerisinde çalışmalar yapması gerekir” dedi.

Geçen yıl kasım ayı sonunda kurulan ve turizm argümanlarının tamamını içinde barındıran Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği (TURİDER), yönetim olarak bir yıllık faaliyetlerinin yanı sıra Konya turizmini değerlendirmek ve 2019 yılında hayata geçirecekleri projeleri belirlemek için bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, Konya Turizminin eksiklikleri belirlenirken; 2019 yılında bu eksikliklerin giderilmesi, Turizm çalışanlarının eğitim faaliyetlerinin hızlandırılması ve Konya Turizminin daha da geniş bir çerçevede tanıtılması için, ulusal ve uluslararası ortamlarda çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye karar verildi.

TURİDER Başkanı Seda Kuşvuran, 2019 yılında gerçekleştirilecek bazı projelerle ilgili bilgi vererek, gelecek yıl daha aktif bir çalışma gerçekleştireceklerini, özellikle Avrupa Birliği hibe projeleriyle Konya’ya özgü değerleri yurtdışında, daha genç nesillere tanıtarak, ilgilerini Mevlevilik ve Konya’ya çekmeye çalışacaklarını belirtti.

Kuşvuran, ayrıca Konya’yı cazibe merkezi haline getirmeye çalışmak için topyekûn, şehrin tüm kamu ve sivil toplum kuruluşları ile el birliği içerisinde çalışmalar yapması gerektiğine de dikkati çekerek, Konya’nın turist sayısını artırmaktan ziyade, turizm gelirlerini artırmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.