KOP’dan Yunak’a İki Kütüphane ve 18 Modern Hayvan Barınağı

KOP’dan Yunak’a İki Kütüphane ve 18 Modern Hayvan Barınağı
Yunak Kaymakamlığı tarafından KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan “Yunak KOP Fen ve Teknoloji Kütüphanesi Projesi” ile “KOP ile Modern Barınaklar” projelerinin imza töreni gerçekleştirildi.

Yunak Kaymakamlığı tarafından KOP (Konya Ovası Projesi ) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yunak KOP Fen ve Teknoloji Kütüphanesi Projesi” ile “KOP ile Modern Barınaklar” projelerinin imza töreni gerçekleştirildi.

Kütüphane projesine 280 bin lira, modern barınaklar projesine ise 990 bin lira olmak üzere iki projenin toplam bedeli 1 milyon 270 bin lira.

Projelerin imza törenine Yunak Kaymakamı Fatih Kurt, Yunak Belediye Başkanı Ali Konak ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ve proje yürütücüleri katıldı.

“18 Modern Hayvan Barınağı Yapılacak”

İmza töreninin ardından konuşan Yunak Kaymakamı Fatih Kurt, “İlçemize KOP destekli iki kütüphane yapacağız. Bu kütüphanelerden biri de Astronomi Kütüphanesi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da Uzay programı ile astronomiye olan ilgisini göstermişti. Burada da çocuklarımız ve gençlerimiz astronomi eğitimi görecek. Bir diğer projemiz olan Modern Barınaklar projesi ile de ilçemize 18 modern barınak sağlayacağız” diye konuştu.

“Destek Verenlere Teşekkür Ederim”

KOP’a desteklerinden dolayı teşekkür eden Yunak Belediye Başkanı Ali Konak ise, “ Fen bilimi, astronomi ve kodlama dalında çocuklarımıza ilçe halkımıza hizmet verecek olan iki kütüphanemizden birisi Saray Mahallesi’nde diğeri de Yunak ilçe merkezinde hizmet verecek. İlçemize kazandırılacak olan bu önemli projeler için destekte bulunan KOP idaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Yunak Kaymakamımız Fatih Kurt ve proje yürütücülerine teşekkür ederim. Yunak halkımıza hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.