Koyuncu: “Yıldönümümüzü Yeni Yatırımlarla Kutluyoruz”

Koyuncu: “Yıldönümümüzü Yeni Yatırımlarla Kutluyoruz”
KOYUNCU GRUP 55 YAŞINDA!: Temelleri 1966 yılında Refik Koyuncu tarafından atılan Koyuncu Grup 55’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Temelleri 1966 yılında Refik Koyuncu tarafından atılan Koyuncu Grup 55’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kuruluşundan beri pek çok sektörde faaliyet gösteren grup, 700’den fazla çalışanı, 850 milyon TL faaliyet geliri ile dün olduğu gibi bugün de ülke ekonomisine ve gelişimine katkılarını artırarak sürdürüyor.

“YILDÖNÜMÜMÜZÜ YENİ YATIRIMLARLA KUTLUYORUZ”

Koyuncu Grup İcra Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu, 55’inci kuruluş yıl dönümlerini yeni yatırımlarla kutladıklarını belirterek, 2021 yılında toplam yatırım bedeli 200 milyon TL olan 3 yeni yatırımı faaliyete geçirmek için çaba göstereceklerini söyledi. 55 yılda insan odaklı, üretim ve ihracata dayalı sürdürülebilir büyüme stratejilerinden taviz vermediklerini ifade eden İbrahim Koyuncu, “Ülkemize ve insanımıza değer katma vizyonundan ödün vermeden büyümemizi sürdürüyoruz. Öncelikle çok yakında inşasına başlayacağımız klor alkali kimya tesisimizden bahsetmek istiyorum. Pek çok ürünün üretilmesi için gerekli olan klor alkali ürünleri stratejik öneme sahiptir. Maalesef bu ürünlerin bir kısmını ithal ediyoruz. Konya’da gerçekleştireceğimiz yeni yatırım sayesinde bu ürünlerin ithalatının azalmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca bu tesis dünyada teknolojik gelişmişlik düzeyi en üst seviyede ve örnek gösterilecek tesislerden biri olacak” diye konuştu.

“İkinci olarak tarım sektöründe Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde topraksız tarım yöntemiyle üretim yapacak jeotermal ısıtmalı modern teknolojik sera yatırımımız başladı” diyen Koyuncu, ilk etapta 100 dekarlık kapalı sera alanında faaliyet gösterecek olan bu tesiste 100 kişilik istihdam sağlanarak ihracat odaklı ürün yetiştirileceğini vurguladı.

Koyuncu, yeni yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Ülkemize döviz girdisi sağlamasını hedeflediğimiz bir diğer yeni yatırımımız ise mermer üretimi olacak. Karaman’da bulunan mermer ocağımızı bu yılın ilk yarısında devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca mermer sektörü ile ilgili yeni yatırım fırsatlarını da yakından takip ediyoruz. Diğer taraftan fizibilite süreci devam eden farklı yatırım planlarımızın da olduğunu belirtmek isterim.”

“GEÇMİŞİN MİRASINI GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Koyuncu Grup İcra Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu, 55 yılda elde ettikleri deneyimin en değerli hazineleri olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “55’inci yılımızı çalışanlarımızla, paydaşlarımızla ve tüm yurttaşlarımızla birlikte çeşitli etkinliklerle ve sosyal sorumluluk projeleri ile kutlayacağız. Sağlam temelleri olan güçlü bir miras devraldık ve bu mirası en iyi şekilde gelecek kuşaklara teslim etmek istiyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.