Küçükgünay: “Devlet Sizi Faize Teşvik Ediyor. Bunu Nasıl Kabulleniriz”

Küçükgünay: “Devlet Sizi Faize Teşvik Ediyor. Bunu Nasıl Kabulleniriz”
SP Konya İl Başkan Yardımcısı Küçükgünay: “TOKİ’nin etrafa astığı afişlerde görüyoruz ‘0,49 oran ile’ yazıyor. Altında da Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere birçok resmi kurumun logosu bulunuyor. Belki siz çok iyi dini eğitim alsanız dahi, devlet sizi faize teşvik ediyor. Bunu nasıl kabul edebiliriz”

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkan Yardımcısı Küçükgünay, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığının, TOKİ’den ev almak için kamu bankalarından alınacak faize cevaz vermesine ilişkin, “TOKİ’nin etrafa astığı afişlerde görüyoruz ‘0,49 oran ile’ yazıyor. Altında da Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere birçok resmi kurumun logosu bulunuyor. Belki siz çok iyi dini eğitim alsanız dahi, devlet sizi faize teşvik ediyor. Bunu nasıl kabul edebiliriz” dedi.

SP Konya İl Gençlik Kolları’nın Merkez İlçe Yönetim Kurulları (MİYK) toplantısı İl Teşkilatı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya SP Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükgünay, İlçe Yönetim Kurulları ve İl Gençlik Kolları’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu PES 2020 Turnuvası’nda dereceye giren yarışmacılar katıldı.

SP İl Başkan Yardımcısı Küçükgünay, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Tarih boyunca yaşadığımız coğrafya üzerinde hep hesaplar yapılmış, çeşitli yollarla ele geçirilmeye çalışılmıştır. Filistin de İsrail devletini kurmak için Abdülhamid Han’ın huzuruna çıkıp bu toprakları borca karşılık talep etmişlerdir. Aldıkları cevap hepimizce bilindiği gibi ‘Kanla sulanmış bu toprakları para ile satın alamazsınız’ olmuştur. Bunun üzerine 1897’de İsviçre Basel’de toplanan Siyonist güçler bir takım kararlar almışlardır. Bunlardan bir tanesi de Osmanlı topraklarından İslam’ı söküp atmaktı. Bu kararı uygulamak için 100 yıllık plan yaptılar.  Bu karardan tam 100 yıl sonra yani 1997 yılında muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız aynı salonda, Avrupa’daki Müslüman önderlerle cevap niteliğinde bir toplantı gerçekleştirdi. Ve dedi ki ‘Biz Müslümanlar buradayız, siz bizi yok edemeyeceksiniz!’. Bugün ülkemize baktığımız zaman Siyonist güçlerin emellerini gerçekleştirmek için televizyonlarımıza, internet dünyamıza, eğitim sistemimize, ekonomimize müdahale etmeye devam etmektedir.”

“Öyleyse siz kıymetli gençlerimize düşen önemli görevler vardır” diyen Küçükgünay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kere her şeyden önce inancımızı çok iyi bilmek ve yaşamak durumundayız. Ardından şanlı tarihimizi yakından okuyup tanımamız gerekir. Yine hangi alanda bulunursanız bulunun aman mutlaka alanınızda en iyisi olun.”

Küçükgünay, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığının, TOKİ’den ev almak için kamu bankalarından alınacak faize cevaz vermesi ile ilgili ise “Diyanet dahi Allah’u Teala’nın ‘Faize yaklaşmayın!’ emrine rağmen faize cevaz veriyor. TOKİ’nin etrafa astığı afişlerde görüyoruz ‘0,49 oran ile’ yazıyor. Altında da Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere birçok resmi kurumun logosu bulunuyor. Belki siz çok iyi dini eğitim alsanız dahi, devlet sizi faize teşvik ediyor. Biz bunu nasıl kabul edebiliriz. Biz her şeyden önce Müslümanız. Çıkıp TOKİ’lerin satışını baştan doğru bir şekilde ve faizsiz belirlemeniz lazımken sizler insanları faize yönlendiriyorsunuz. Zaten bu satışlarınızın aidatları da düşük bütçeli vatandaşlarımıza hitap etmiyor. Biz Saadet Partisi olarak her şeyden önce faizsiz bir ekonomik düzeni benimsiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bu imkânsız değil, birçok gelişmiş ülkede dahi bunun örneği mevcut” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, PES 2020 Turnuvası’nda dereceye giren yarışmacılara hediyelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.