Maltepe’de bekçilere ateş açan hırsızlar yakalandı

Maltepe’de bekçilere ateş açan hırsızlar yakalandı
Maltepe’de önceki gece bir markete girmeye çalışan 4 zanlı, ’gece kartalları’ olarak adlandırılan be...

Maltepe’de önceki gece bir markete girmeye çalışan 4 zanlı, ’gece kartalları’ olarak adlandırılan bekçilerin fark etmesi üzerine kaçmaya başladı. Bekçiler soygunculardan birini yakaladığı esnada, diğer 3 zanlının silahlı saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, önceki gece sabaha karşı Maltepe Cevizli Mahallesi Zuhal Caddesi’nde yaşandı. Devriye görevi yapan bekçiler, bir markete girmeye çalışan 4 kişiyi gördü. Olaya müdahale eden bekçiler soyguncu gruptan Volkan G.’yi (19) yakalayarak gözaltına aldı. Yakalanan arkadaşlarını bekçilerin elinden almaya çalışan diğer soyguncular bekçilere silah çekerek ateş açtı. Çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, 3 kişilik soyguncu ekip arabalarına binerek olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

İhbar sonrası olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş kapsamlı inceleme başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler olaya karışan diğer 2 kişiyi tespit etti. Başlatılan çalışma sonrası olaya karışan Emre A. (18) ve Mahmud M. (19) yakalandı. Gece bekçileri tarafından olay anında yakalanan Volkan G. ve daha sonra yapılan operasyonla yakalanan Emre A. ve Mahmud M., emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(Ahmet Faruk Sarıkoç - Selim Bayraktar/İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.