Meram Belediyesi’nden Filistin’e Ambulans Desteği

Meram Belediyesi’nden Filistin’e Ambulans Desteği
Meram Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında Filistin’e Destek, İsrail’e Kınama Kararı oybirliği ile kabul edildi.

Meram Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısında, İsrail'in, Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları kınandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş başkanlığında toplanan belediye meclisinde Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekilerek terör devleti İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmü, okunan bildiri ile kınanarak Filistin halkına destek kararı alındı. Mustafa Kavuş, Kızılay’ın başlattığı yardım kampanyası kapsamında Filistin’in ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1 ambulans bedeli ile destekte bulunacaklarını söyledi.

 

“Filistinli Kardeşlerimizin Her Zaman Yanındayız”

 

Belediye Başkanı Mustafa Kavuş başkanlığında toplanan Meram Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında, Filistin’e destek İsrail’e kınama kararı oybirliği ile kabul edildi. Neredeyse her Ramazan ayında Filistin’e saldıran İsrail’in zulmü karşısında Filistin’in yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Mustafa Kavuş, “Biz her zaman Filistin Devleti’nin ve Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman Filistin’in, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın savunucusuyuz, onlarla birlikteyiz ve birlikte olmaya da devam edeceğiz. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki ülkemiz; İsrail'in Filistin'deki kanlı saldırılarının durdurulması ve uluslararası camianın İsrail'e güçlü bir tepki ve caydırıcı bir ders vermesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir’’ şeklinde konuştu.

 

“Filistin’e Ambulans Desteğinde Bulunacağız”

 

Kızılay’ın başlattığı yardım kampanyası kapsamında Filistin halkının acil ihtiyaçlarından olan 1 ambulans bedelini Kızılay Meram Şubesi’ne ulaştıracaklarını belirten Başkan Kavuş, Filistin’i içinde bulunduğu halden çıkarmak hepimizin boynunun borcudur. Filistin halkı özgürleşene kadar, haklı davalarında kararlılıkla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaraların sarılması içinde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Meram Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı, terör devleti İsrail’i kınayan ve Filistin’e destek kararının tam metni.

 

Terör devleti İsrail, Ramazan Şerif'in başlangıcından itibaren düzenlediği hain saldırılar, işgal girişimleri ve zorbalıklarına, çocuk yaşlı veya kadın demeden onlarca masum Filistinliyi şehit ederek devam etmektedir.

 

Gücü yalnızca masum çocuk ve kadınlara, mazlum Filistin halkına yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri dolayısıyla çok üzgünüz çok öfkeliyiz. Ancak bizleri daha da üzen, İsrail’in döktüğü bunca kana, yaptığı tüm bu saygısızlıklara karşın dünyanın birçok ülkesinden neredeyse hiç ses çıkmamasıdır.

 

Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğündeki ülkemiz; İsrail'in Filistin'deki kanlı saldırılarının durdurulması ve uluslararası camianın İsrail'e güçlü bir tepki ve caydırıcı bir ders vermesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmektedir.

Kudüs sadece bir şehirden ibaret değildir.

Kudüs, hem Müslümanların hem Hristiyanların hem de Musevilerin kutsal mekanıdır. Dolayısıyla Haremi Şerif’in de yer aldığı Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihi konumunun muhafazası, bizler için hayati bir öneme sahiptir.

 

İlk kıblemizdir Kudüs,

Bir semboldür, bir imtihandır Kudüs…

Kudüs, onurumuzdur,

Kudüs, ortak davamızdır.

Kudüs, kırmızı çizgimizdir.

 

Peygamber Efendimizin miraca çıktığı bu kutsal şehri, ilk kıblemizi, Hazreti Ömer’in ve Selahaddin Eyyubi’nin mirasını sahipsiz bırakmayacağız. Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e sahip çıkmak, Filistin halkıyla dayanışmak, bizler için önemli bir vazifedir.

 

Kudüs’ü, içinde bulunduğu halden çıkartmak hepimizin boynunun borcudur. Bu vesileyle, Filistin topraklarının işgal edilmesini, Mescid-i Aksa’nın mahremiyetinin ihlalini ve Filistinli kardeşlerimizin haklarının gaspını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi beyan ediyor, Filistin halkı özgürleşene kadar, haklı davalarında kararlılıkla Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağımızı ilan ediyoruz…

 

İsrail zulmü karşısında sadece ve sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadele eden, inançlarını ve vatanlarını savunurken katledilen bütün şehitlerimize rahmet diliyor, yaralı kardeşlerimize de rabbimden acil şifalar temennisinde bulunuyorum.

 

Kudüs’ün esenliğe, Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğe, Filistin topraklarının bağımsızlığa kavuşacağı günlerin yakın olduğunu ifade ediyor ve dünyanın pek çok yerinde zulüm altındaki tüm mazlumların kurtuluşu için Rabbimize dua ediyorum.

 

Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğiz…

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.