Meram Şivlilikte Hastanede Yatan Çocukları Unutmadı

Meram Şivlilikte Hastanede Yatan Çocukları Unutmadı
Tüm Konya şivlilik mutluluğu yaşarken Meram, en anlamlı şivlilik heyecanlarından birine sahne oldu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, rahatsızlıkları nedeniyle şivlilik gününü ilçede bulunan hastanelerde geçirmek zorunda kalan çocukları ziyaret ederek şivlilik dağıttı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette şivliliklerini Başkan Kavuş’un elinden alan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Tüm Konya, şivlilik toplamak üzere sokaklara dökülen çocukların mutluluğunu ve güzelliğini yaşarken, Meram en anlamlı ve en güzel şivlilik heyecanlarından birine sahne oldu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görmekte olan çocuklara şivlilik mutluluğu ve heyecanı yaşattı. Başkan Kavuş’a, ziyaretinde Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci’de eşlik etti. 

 

“Şivliliğe Çıkamayan Çocuklarımızı İhmal Etmedik”

 

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatan çocukların şivliliklerini kendi dağıtan Başkan Mustafa Kavuş, çocukların bu sevincine ortak olurken diğer servislerde yatan ancak ziyaretçi kabul edilmeyen servislerde yatan çocuklar da unutulmadı. O servislerde ise çocuklara Meram Belediyesi’nin hazırladığı şivlilikler hemşire ve hasta bakıcı abi ve ablaları tarafından dağıtıldı. Üç Aylar’ın başlangıcı ve Regaib Kandili olması dolayısıyla Konya’nın dört bir yanında olduğu gibi Meram’da da büyük bir sevinç ve heyecan yaşandığını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, rahatsızlıklarından dolayı bu mutlu günde hastanede kalmak zorunda olan çocuklara da bu sevinci yaşatmak istediklerini kaydetti. Şivliliğin çok değerli ve anlamlı bir gelenek olduğuna vurgu yapan Başkan Mustafa Kavuş, “Bu şehirde yaşayan her çocuğun unutamayacağı bir günü hep birlikte yaşıyoruz. Sokaklarında oluşan Fener alayı ve şivlilik ile Konya ve Meram rengarenk bir gün yaşıyor. Ancak bu günü rahatsızlıklarından dolayı hastanelerde geçirmek durumunda kalan çocuklarımız var. Biz onların da bu güzelliklerden mahrum kalmasını istemedik. Bu nedenle onların belediyemiz tarafından hazırlanan şivliliklerini ayaklarına kadar götürüp onların da bu neşeden nasibini almalarını istedik. Onlar da büyük mutluluk yaşadı. Bu neşe ve mutluluklarının daim olmasını temenni ediyor, Cenab-ı Hakk’tan her birine şifa diliyorum. İnşallah her biri en kısa zamanda sağlıklarına kavuşur ve önümüzdeki yıl yaşanacak şivlilikte kendileri hediyelerini toplarlar” diye konuştu.

 

“Bu Güzel Geleneği Yaşatacak, Bu Mutluluğu Gelecek Nesillere de Yaşatacağız”            

 

Çocuklar, Meram Belediyesi Hizmet Binasında’da şivlilik heyecanı yaşadı. Başkan Mustafa Kavuş, hem hizmet binasına gelen hem de kendisini ziyarete gelen çocukların şivliliklerini de kendi elleriyle verdi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Kavuş, onlarla bir araya gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şivlilik ve Regaib Gecesi hakkında yaptığı açıklamada; “Sabahında şivlilik mutluluğunu yaşadığımız bugünde akşam da Regaip Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğiz. Üç Aylar’a girmiş olmanın heyecanını tüm hemşehrilerimizle birlikte yaşıyoruz. Şivlilik ve fener alayı gibi bu güzel geleneğin gelecekte de yaşanması bizim yaşadığımız mutluluğun gelecek nesillerin de yaşaması en büyük duamız. Bu vesileyle, tüm hemşehrilerimin Regaib Gecesi’ni tebrik ediyor; bu gecenin ve mübarek Üç Aylar’ın Müslümanlara birlik, insanlığa da barış ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.