Milletvekili Karaduman: “Milli Ve Vicdan İttifakına İhtiyacımız Var”

Milletvekili Karaduman: “Milli Ve Vicdan İttifakına İhtiyacımız Var”
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman: “Milli ve vicdan ittifakına ihtiyacımız var. Bunun için siyasi partilerin bir araya gelmesi bir sorun oluşturmaz. Toplumun bir kesiminin milli, diğer kesiminin gayri milli olarak tanımlandığı bir dönemde, geçtiğimiz seçimlerde yaptığımız ittifak önemliydi”

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, “Milli ve vicdan ittifakına ihtiyacımız var. Bunun için siyasi partilerin bir araya gelmesi bir sorun oluşturmaz. Toplumun bir kesiminin milli, diğer kesiminin gayri milli olarak tanımlandığı bir dönemde, geçtiğimiz seçimlerde yaptığımız ittifak önemliydi” dedi.

Karaduman, Partisinin Konya İl Gençlik Kolları tarafından Beylerbeyi Konağı’nda düzenlenen “Konya Gençliği Vekiline Soruyor?” adlı etkinlikte gençlerle sohbet etti, sorularını yanıtladı.

“SORUNLAR SİYASETLE ÇÖZÜLÜR”

Siyaset yaptıklarını çünkü Türkiye’de ve dünyadaki sorunların siyaset mekanizmasından kaynaklandığı düşüncesinde olduklarını ifade eden Milletvekili Karaduman, şöyle konuştu:

“Ülkemizin içindeki sıkıntıların, siyasetle bu hale geldiğini düşünüyoruz. Çözüm de siyaset mekanizması ile olacaktır. Problemleri çözmek istiyorsak siyaset yapmak zorundayız. Siyaset yapabilmenin iki yolu vardı. Birincisi geleneksel siyaset. Ahlaklı olarak iyinin, doğrunun, faydalının hakim olması için siyaseti bir araç haline getirip çalışma yapabilirsiniz. Bir de ahlaklı olmak zorunda olmayan fakat ahlaklı görünmeyi gerektiren, bir siyaset anlayışı var. İktidara gelme zorunluluğunda hisseder ve bu yolda her şeyi yaparsınız. Kendinize her değeri araç haline getirirsiniz. Amaç sorunları değil, kendi sorunlarınızı çözmeye dönüşür. Biz Saadet Partisi olarak yaptığımız çalışmalarda iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hakim olması için çalışıyoruz. Mecliste bulunmayı yegane hedef olarak görmüyoruz.”

“HÜKÜMETE 1 NİSAN YAPACAĞIZ”

Konya’yı en iyi şekilde yönetecek bir adayı çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Karaduman, “Bizim ölçülerimiz var. Birincisi ehliyet sahibi olması. Bu olmazsa olmazımızdır. Adalet sahibi olmasıdır. Kamu kurumları tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Türkiye genelinde, başta da Konya’da olmak üzere 31 Mart’ın 1 sonraki günü 1 Nisan’da hükümete 1 Nisan yapacağız” diye konuştu.

“MİLLİ VE VİCDAN İTTİFAKINA İHTİYACIMIZ VAR”

“Otoriter rejimlerde, dayatmanın olduğu yerlerde insanlar iki yüzlü olmak durumundadır” diyen Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kitleler veya genç arkadaşlar, iş bulabilmek için iktidar mensubu gibi görünmeye çalışıyorlar. İnsanların fikrini rahat bir şekilde ifade edemediği, hukukun ihlal olduğu bir süreçte kitlelerin bir araya gelmeye ihtiyacı var. Zorlu süreçten böyle çıkabiliriz. Baskı ve tahakküm altındaki tüm yapıların bir araya gelmesi lazım. Milli, yerli diye bir kampanya yürütüyorlar. Milliliğin, yerliliğin sınırlarını belli olmadığı bir süreç. Milli bir vicdan ittifakına ihtiyacımız var. Bunun için siyasi partilerin bir araya gelmesi bir sorun oluşturmaz. Toplumun bir kesiminin milli, diğer kesiminin gayri milli olarak tanımlandığı bir dönemde, geçtiğimiz seçimlerde yaptığımız ittifak önemliydi.”

“TÜRKİYE’DE POPÜLİZM HAT SAFHADA YAŞANIYOR”

“Türkiye’de popülizm hat safhada yaşanıyor. Duyguya hitap eden bir iktidar var. Ciddi manada toplumu manipüle ediyorlar. Pek çok şeyi görmemiz engelleniyor” değerlendirmesinde bulunan milletvekili Karaduman, şöyle devam etti:

“15 Temmuz hadisesini yaşadık. Bu hadiseyi yapan yapı bazı şeyler üzerinde var olmuştu. Kamu kurumlarında sadece kendilerinden adamları yerleştirdiler. Aynı zihniyet ABD ile işbirliğinden yana idi. Ekonomide faizci kapitalist nizamdan razı idiler. Kendisi dışındaki Müslümanlara kafir derken, gayrimüslimlerle beraber olmaktan kaçınmazlardı. Bu bahsettiğimiz şeylerin hangisi AK Parti iktidarı yapmıyor? Bu yapının yapıp da AK Parti’nin yapmadığı en küçük bir şeyi söyleyebilir misiniz? Bugün iktidar partisinin referansı olmadan İŞKUR’da temizlik işçisi bile alınmıyor. Bizim dışımızdakilerin tamamı dış güçlerin figüranı diyorlar. Sizi ABD uşağı ile suçlayıp ABD ile işbirliği yapıyorlar. FETÖ’yü ABD uzantısı olarak nitelendirip, ABD ile işbirliği yapıyorlar. Ekonomide, dış politikada aynı noktadalar. Fakat insanlar rasyonel düşünme yeteneğini kaybetti. Duygusal yaklaşılıyor. Kitleler hamasi meselelerle yönetiliyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi araştırılsın diyoruz, hükümet buna da yanaşmıyor.”

“COCA COLA KADAR YERLİ VE MİLLİLER”

Bir soru üzerine Doğu Türkistan konusuna da değinen Karaduman, “Doğu Türkistan Millet Meclisi başkanı ile bir araya geldik. Bu meclis Paris’te kurulmuş. ‘Neden Türkiye’de kurulmadı?’ diye sordum. Bu ‘Meclisin Türkiye’de kurulmasına hükümet müsaade etmedi’ dediler. Ama bugün hükümet ‘biz milliyetçiyiz’ diyerek mangalda kül bırakmıyor. Geçtiğimiz günlerde Doğu Türkistanlılar gündem oluşturmak için yürüyüşe çıktı, hükümet buna engel oldu. Meclis’te Doğu Türkistan ile ilgili bir önerge verildi ama hükümet aksi oy vererek geçirmedi. ‘Bir Türk dünyaya bedeldir’ diye yardırıyorlar, bunu neyle açıklayacaklar? Yaşanan ciddi problemler var. Bununla ilgili Meclis’te ses çıkarmaya çalıştık. Doğu Türkistanlılar’a zulmediyorlar. Ciddi bir dram ve zulüm var. Fakat idarecilerden bir tek ses çıkmıyor. Çünkü farklı ilişkiler içindeler. Coca Cola üzerine yerli üretim yazmışlar. Coca Cola ne kadar yerli ve milli ise AK Parti de o kadar yerli ve millidir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Esat Ergener’de katıldı.

 

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.