Milletvekili Yokuş: ‘Mağdurların Zararları Karşılanmalı!’

Milletvekili Yokuş: ‘Mağdurların Zararları Karşılanmalı!’
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Selçuklu Belediyesi’nin 80’e yakın hobi bahçesini imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verdiğini bildirerek, Selçuklu Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunndu: “Madem bu insanları buradan çıkartıp, hobi bahçelerini kafalarına yıkacaksınız, o zaman çıkıp bu insanların zararlarını karşılayın”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Selçuklu Belediyesi’nin, Çaltı Mahallesi’nde bulunan hobi bahçelerinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verdiğini bildirerek, şunları kaydetti: “Dün yıkım için bölgeye giden belediye çalışanları ile hobi bahçesi sahipleri karşı karşıya gelmişti. Belediyenin yıkım kararına tepki gösteren hobi bahçesi sahipleri mağdur edildiklerini belirterek, ‘Buraları yıkacaklar. Bu kadar insanın buradaki emeği hiç olacak. Bu kadar emlakçının cebini doldurmasına, bu arsaları bölüp satmasına nasıl izin verdiniz? Burası madem imara aykırı, bize neden kapı numarası verip 400 lira aldılar, neden yapı kayıt belgesi verip 2 bin lira aldılar’ siteminde bulundu.”

 

“Zararlarını Karşılayın”

 

Milletvekili Yokuş, Selçuklu Belediyesi’ne hobi bahçesi sahiplerinin zararlarının karşılanması çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

“Tek amacı toprakla uğraşarak, yiyecekleri kadar sebze ve meyve yetiştirmek olan burada aileleriyle zaman geçirmek isteyen insanlarımızı mağdur ediyorsunuz. Bu vatandaşlarımız ayrıca salgından kaçabilecekleri yerler olarak buralara sığınmış ve aralarında yaşlı hasta insanlar da var. Madem buraya konteynerleri koymak yasaktı o halde vatandaşın mağdur edilmesine neden izin verdiniz?  Vatandaşlarımıza buralar parçalanarak satılmış ve emlakçılara da onlarca para kazandırılmış. Vatandaşlarımız buralar için kapı numarası yapı kayıt belgesi için kendilerinden para alındığı da söylüyor. Madem buralar imara aykırı neden bu insanlardan para aldınız? ‘Canım öyle istedi’ mantığıyla belediye yönetilemez. Şimdi belediye kendi izinleri ile yaptırdığı insanların bahçelerini yıkmaya çalışıyor. Burada devlet ve vatandaşları karşı karşıya getiriyor. Buraya onlarca masraf yapan vatandaşlarımızın zararını şimdi karşılayacak? Belediye şimdi bir kez daha vatandaşları hobi bahçelerini terk etmesi için zaman vermiş. Derhal bu yanlıştan dönün. Madem bu insanları buradan çıkartıp, hobi bahçelerini kafalarına yıkacaksınız, o zaman çıkıp bu insanların zararlarını karşılayın”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.