Milli Eğitim Şûrası Konya Bölge Çalıştayı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Şûrası Konya Bölge Çalıştayı Gerçekleştirildi
Ankara'da yapılacak olan 20. Milli Eğitim Şûrası öncesinde düzenlenen Konya Bölge Çalıştayı, 19 Ekim 2021 tarihinde Mevlana Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

01-03 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan 20. Milli Eğitim Şûrası öncesinde düzenlenen Konya Bölge Çalıştayı, 19 Ekim 2021 tarihinde Mevlana Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olan Milli Eğitim Şûrası, 7 yıl aradan sonra bu sene 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' ana temasıyla gerçekleştirilecek.

 

Şûra öncesi düzenlenen Konya Bölge Çalıştayı öncesinde oluşturulan komisyonlar tarafından 'Okul Öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretimde Fırsat Eşitliği',  'Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi' ve 'Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi' başlıkları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Çalıştaya öğrenciler, öğretmenler, eğitim yöneticileri, akademisyenler, Konya’daki üniversitelerin eğitim fakültelerinin dekanları, belediyelerin, sendikaların ve odaların temsilcileri katılım sağlayarak katkı sundu.

Bildirilen görüşlerin derlenerek raporlaştırılacağı ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına iletileceği ifade edildi.

Karaman ilinden de temsilci eğitimcilerin yer aldığı programa dolaylı ya da direk olarak eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunan kurum ve kuruluşlardan temsilcileri katılım sağladı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.