Nallı: “Sera, Özel Çocuklarımıza Umut Oldu”

Nallı: “Sera, Özel Çocuklarımıza Umut Oldu”
Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüsnü Nallı, Karatay Belediyesi tarafından okullarına kazandırılan ve örnek çalışmalara imza atılan okul serasına ilişkin, “6 yıllık hayalimiz gerçekleştirildi. Sera, özel çocuklarımıza umut oldu” dedi.

Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüsnü Nallı, Karatay Belediyesi tarafından okullarına kazandırılan ve örnek çalışmalara imza atılan okul serasına ilişkin, “6 yıllık hayalimiz gerçekleştirildi. Sera, özel çocuklarımıza umut oldu” dedi.

Konya protokolünün eşleri, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret etti.

Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda gerçekleştirilen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Fidan Yüksel’in eşi Pelin Yüksel, İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu’nun eşi Huriye Uslu, Konya Büyükşehir Belediye Uğur İbrahim Altay’ın Ayşe Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın eşi Şule Solmaz, Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar’ın eşi Meryem Parlar, İl Emniyet Müdürü’nün eşi Mustafa Aydın’ın eşi Gökşen Aydın, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın eşi Şerife Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un eşi Feyza Kavuş, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit ve Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Özel öğrencilerle bir araya gelen protokol eşleri, okul faaliyetlerini yerinde gördü. Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki iş uygulama atölyeleri, ahşap, müzik, kazanım, el sanatları, spor, sera ve seramik sınıfları ile birlikte toplantı salonlarını gezen protokol eşleri faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Özel Öğrencilerin Derslerine Konuk Oldular

Her öğrenciyle tek tek ilgilenen heyet, öğrencilerin derslerine de konuk oldu. Eğitim merkezlerinin yöneticileri ve öğretmenleriyle de bir araya gelen protokol eşleri sınıflardaki çalışmalarını takip ederek özel öğrencilerle sohbet etti.

Protokol eşleri son olarak Karatay Belediyesi tarafından Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu’na kazandırılan ve örnek çalışmalara imza atılan okul serasını inceledi.

Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu yöneticileri, Uygulama Okulunda özel olarak tasarlanan seramik saksılardan okul serasında yetişen süs bitkilerine ve yine sera bahçesinde yetişen sebzeler konusunda bilgi verdi.

Nallı: “Hasan Başkanımız 6 Yıllık Hayalimizi Gerçekleştirdi”

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı memnuniyeti ifade eden Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Hüsnü Nallı ise her konuda kendilerinden desteklerini esirgemeyen ve 6 yıllık hayallerini gerçekleştirerek okula serayı kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, Konya protokol eşlerine ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla programın öncüsü olan Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne teşekkür etti.

Sera, Özel Çocuklara Umut Oldu

Okuldaki faaliyetleri hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüsnü Nallı, “Kurumumuzda özellikle orta ile ağır zihinsel engelli otizmli çocuklarımız eğitim görüyor. Çocuklarımızı, öz bakım ve sosyal beceriler kazandırmaya çalışarak hayata hazırlıyoruz. Okuldaki farklı atölyelerde mesleki açıdan verilen eğitimle de okulu bitiren öğrencilerimizin iş hayatına atılabilmeleri için onlara iş becerileri kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzdaki atölyelerimiz ve seramızla; çocuklarımız, bitki yetiştirmeyi öğrenip, peyzajla ilgili bir yerde çalışabilsin, mesleğini edinsin, parasını kazansın istiyoruz. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan Konya Protokolüne ve Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne teşekkür ediyorum.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.