Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı “NEVA” Kuruldu

Necmettin Erbakan Üniversite Geliştirme Vakfı “NEVA” Kuruldu
Faaliyet sahası Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) eğitim ve öğretim imkanlarını iyileştirmek olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA), geleceğimizi inşa edecek insan sermayesine maddi manevi destek olacak güçlü bir sivil toplum anlayışı hedefiyle kuruldu.

Faaliyet sahası Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin (NEÜ) eğitim ve öğretim imkanlarını iyileştirmek olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA), geleceğimizi inşa edecek insan sermayesine maddi manevi destek olacak güçlü bir sivil toplum anlayışı hedefiyle kuruldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin eğitim, öğretim, sağlık, kültür, sanat, spor, bilim, sosyal, ekonomik ve fiziksel açılardan gelişmesine katkıda bulunacak olan NEVA, ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan yurt içinden ve yurtdışından öğrencilere de maddi destek sağlayacak ve onlara eğitim, öğretim imkanları sunacak.

Vakfın kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu; “Güçlü bir vakıf medeniyetinin evlatlarıyız. Kamunun yanında, kamu ile iş birliği içerisinde, gelişim ve dönüşüm çalışmalarında iş adamlarımızın, aydınlarımızın ve kanaat önderlerimizin sorumluluk almaları ve bir sivil toplum kuruluşu bünyesinde geleceğimizin insan sermayesine destek olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle 2019 yılında başlattığımız süreç,  zaman içinde olgunlaşarak şehrimizin riyaset erkânı, kanaat önderleri, iş adamları ve bilim insanlarının desteğiyle 2021 yılının başında Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı (NEVA) adı ile hayat buldu. Vakıfların, üniversitelerin gelişimlerinde ön açıcı bir misyonu olduğu bir gerçek. Bu anlamda sivil toplum konusunda yüksek düzeyde farkındalığı olan şehrimizin riyaset ve ticaret erkanına teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemiz, şehrimiz, ülkemiz için ortaya koyduğumuz vizyonun muhataplarımız nezdinde de heyecan uyandırmasından ziyadesi ile memnun olduk ve meselenin sahiplenilmesinden onur duyduk. Ezcümle; vakfımızın kuruluşunu güçlü ve adanmış bir yönetim teşekkül ettirerek tamamladık. Hayırlı hizmetlerde bulunmayı rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

NEVA’nın; eğitim, öğretim ve uygulama alanları ile kültür-sanat alanlarında geleceğimizin mimarlığını yapacak insan kıymetinin yetenek düzeyinin artırılmasına katkı sunma gayretinde olacağını belirten Rektör Zorlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Toplumumuzun refahı için fedakârlıkla çalışacak bilim insanı ve adaylarının yetiştirilmesine ve onların bilgi üretme ve kullanma kapasitelerinin artırılmasına yönelik faaliyetleri destekleyeceğiz. Altyapı, teknoloji, proje, barınma, burs gibi eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı kulvarlarda faaliyet çeşitliliği göstererek geleceğimizin fikri atılım sermayesinin oluşumuna hizmet edeceğiz.”

“Geleceğin İnsan Sermayesine Koşulsuz Destek” mottosuyla hareket eden vakfın başkanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu yürütecek. NEVA’nın mütevelli heyetinde ise şu isimler yer alıyor:

Ahmet Arıcı, Ahmet Pekyatırmacı, Ahmet Poçanoğlu, Ali Çınar, Ali Durak, Fatma Betül Koyuncu, Bilal Özboyacı, Burak Dağlı, Bülent Kaşdoğan, Cem Zorlu, Cihangir Mıhoğlu, Dursun Odabaş, Ecevit Öksüz, Fahrettin Doğru, Fatih Özgökçen, Gaffar Koca, Hamit Türk, Hasan Büyükdede, Hasan Dağlı, Hasan Eroğlu, Hasan Kazak, Hasan Kılca, İbrahim Azman, Mehmet Çevik, Mehmet Hilmi Kağnıcı, Mehmet Nükte, Mehmet Tosunoğlu, Metin Kıratlı, Muhiddin Okumuşlar, Musa Kulaklıkaya, Mustafa Akış, Mustafa Büyükkaplan, Mustafa Büyükyeğen, Mustafa Kavuş, Mustafa Özşenol, Oğuz Doğan, Ramazan Biberci, Sadrettin Özçimi, Sonay Gürgen, Uğur İbrahim Altay, Yunus Derebağ, Zekeriya Avcı, Zekeriya Mızırak.

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.