NEÜ ve Meram Belediyesi İşbirliği Protokolü İmzalandı

NEÜ ve Meram Belediyesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi arasında geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalandı. Prof. Dr. Cem Zorlu ve Başkan Mustafa Kavuş tarafından imzalanan protokolle bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda süregelen işbirliğinin artırılması, araştırma, eğitim, danışmanlık gibi faaliyetlerin düzenlenmesi ve ortak projeler üretilmesi hedefleniyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram Belediyesi’nin süregelen işbirliğini maksimum düzeyde artırmak amacıyla hazırlanan protokol Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu ve Başkan Mustafa Kavuş tarafından imzalandı. Protokol, üniversite ve belediyenin bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda işbirliğini artırmasının yanı sıra ortak projeler üretilip geliştirilmesinin, araştırma, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin düzenlenmesinin, ortak çalışma alanlarında etkinlikler geliştirilmesinin ve kentsel çalışmaların yapılmasının ve raporların hazırlanmasının da önünü açacak.

BAŞKAN KAVUŞ: “BİRLİKTE YOL ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İmza töreni öncesi yaptığı açıklamada protokolün mahiyeti ve kazandıracakları hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hazırlanan protokolün üniversite ve belediyenin her türlü işte birlikte yol almalarının önünü açacağına vurgu yaptı. Başkan Kavuş, güzide, genç, yeni ama olgun olarak nitelendirdiği Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin tüm yerleşkelerinin Meram’da olduğunu hatırlatarak, “Attığımız imzalarla, akademik birliktelik, eğitim çalışmaları, iki kurumun karşılıklı bilgi aktarımı ile maddi manevi olarak birlikte yol almamızın önü tamamen açılıyor. Protokolün ilk meyvesi de içinde bulunduğumuz ‘2021 Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ dolayısıyla ülke genelinde başlattığımız resim yarışması olacak. Bu sadece bir başlangıç. Önümüzdeki günlerde Necmettin Erbakan Üniversitemiz ile birlikte ortaklaşa yeni projeleri hayata geçireceğiz inşallah. Tüm bunlar için üniversitemizin rektörü sayın hocam Prof. Dr. Cem Zorlu’ya şükranlarımı sunuyor, protokolün Meramımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

REKTÖR PROF. DR. ZORLU: “PROTOKOLLE İŞBİRLİĞİMİZ İVME KAZANACAK”

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ise bu protokol öncesinde de Meram Belediyesi ile güçlü işbirliğine sahip olduklarını belirterek, protokolün bu işbirliğini ve ilişkileri çok daha fazla artıracağını kaydetti. Her zaman şehre dokunan bir üniversite olma niyetinde olduklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle kültürel, ekonomik ve eğitim alanında ilişkilerimizi en üst seviyede yürütüyoruz. Şehrin tam ortasında bir üniversiteyiz. Biz işbirliği kavramına kapsamlı bakıyor ve üniversite-şehir ilişkisine önem veriyoruz. Şehirde yapılan her işe üniversitenin katkısının olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bunun için varız. Akademik birikimimizi, sedece kampüsün içinde kalmadan şehre ve ülkemize dokunur hale getirmek temel amacımızdır. Bu noktada üniversitemizin kampüslerinin içinde bulunduğu Meram Belediyesi bizim için son derece önemli. Belediye ve Başkan Mustafa Kavuş, bugüne dek bize her konuda destek oldu. İmzaladığımız protokolle karşılıklı bu destekler ve işbirliği ivme kazanacak. Faaliyetlerimiz, ilişkilerimiz ve dayanışmamız artacak ve çok daha sağlıklı bir zeminde yürüyecektir. Bu vesile ile bu işbirliğinden ve bugüne kadar verdiği destekten dolayı değerli başkan Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum.”

İSTİKLAL MARŞI 100. YILI RESİM YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI VE DETAYLARI

Başkan Kavuş ve Rektör Zorlu, imzalanan protokolün ardından ortak çalışmanın ilki olan ve Meram Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde düzenlenen ‘İstiklal Marşı 100. Yılı Resim Yarışması’ hakkında bilgiler aktardı. Buna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak ilan edilmesine eş zamanlı olarak ulusal çapta düzenlenen yarışma, Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde okuyan Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik öğrencilerin tamamına açık olacak. İstiklal Marşı’nın anlam ve önemini resim sanatı ile günümüze taşıyarak görsel hale getirmeyi de amaçlayan yarışmaya son katılım tarihi 01.10.2021. Ödüle değer görülen ve sergilemeye hak kazanan eserler 12.11.2021 tarihinde https://gsfgaleri.erbakan.edu.tr/ adresinde yer alan Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sanal Sergi Galerisi’nde ve aynı tarihte saat: 14:00’da düzenlenecek açılış ile Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Toplam 22.500 TL ödülün de dağıtılacağı yarışmanın katılım koşulları ve tüm detaylarına https://erbakan.edu.tr/guzelsanatlar/duyuru/31767/istiklal-marsi-100-yili-resim-yarismasi adresinden ulaşılabilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.