NEÜ’nün Yürüttüğü AB Destekli Projenin İlk Toplantısı Yapıldı

NEÜ’nün Yürüttüğü AB Destekli Projenin İlk Toplantısı Yapıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütülmek üzere Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmesi uygun görülen Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi “Digi-School” ilk toplantısı ulusal ve uluslararası paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından yürütülmek üzere Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmesi uygun görülen Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi “Digi-School” ilk toplantısı ulusal ve uluslararası paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

NEÜ’ nün yürütücüsü olduğu projede yurt dışından İngiltere, Slovenya, Slovakya yurt içinden ise Düzce Üniversitesi, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER), Mecidiye İlkokulu paydaş olarak yer alıyor. 

Projenin ilk toplantısında konuşan proje yürütücüsü NEÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Sarı, pandemiyle birlikte okullarda dijital teknoloji kullanımının ne kadar gerekli ve önemli olduğunun tüm dünyada anlaşıldığını kaydetti.

Digi-School projesinin amaçlarından bahseden Prof. Dr. Hakan Sarı, “Projemizle dijital okul modellerini belirlemek ve farklı ülkelerdeki okul uygulamalarından yeni ve geliştirici dijital okul uygulamaları ile öğretmenlerin öğretim etkinliklerinde dijital teknolojileri en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak öğretmen eğitim programı hazırlamak amacındayız. Bu eğitim programıyla da önce yüz yüze ve daha sonra web sitesi aracılığıyla birçok ülkedeki öğretmenlerin eğitimini gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca ülkeler arası dijital teknoloji ve materyal kullanımının farkındalığını artırmak, dijital teknolojinin okullarda kullanımını en üst düzeye çıkarmak ve böylece öğrenci başarısını en yükseğe çıkarabilmek için üniversite, okul, mesleki eğitim merkezleri ve merkezlerin işbirliğini artırmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hakan Sarı, proje kapsamında öğretmen ve okullar için geliştirilen eğitim programı ile kullanılan dijital teknolojilerinin çeşit ve uygulama biçimlerinin dört dile çevrilerek web sitesinde uzun yıllar boyunca farklı ülkelerdeki okul öncesinden üniversiteye kadar bütün seviyedeki okullar tarafından kullanımını sağlamak için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıda, paydaşlar arasında görev ve sorumluluk paylaşımı yapılarak proje hakkında hazırlıklar ve planlamalar konuşuldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.