“O Hastanenin Akıbeti Belli Oldu: Kapatılmayacak”

“O Hastanenin Akıbeti Belli Oldu: Kapatılmayacak”
“MEVCUT HASTANEYİ TAŞIYACAĞIZ ANCAK KAPATMAYACAĞIZ”: Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, tamamlandığında ve açıldığında Şehir Hastanesine taşınacağını ancak mevcut hastanenin iyileştirme yapılarak Meram Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, tamamlandığında ve açıldığında Şehir Hastanesine taşınacağını ancak mevcut hastanenin iyileştirme yapılarak Meram Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Prof. Dr. Koç, Sağlık Eğitim Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Konya’nın sağlık alanında 2019 yılı istatistiklerini değerlendirdi ve 2020’de hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Haber Kent’in “Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınmasıyla ilgili” sorusunu yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Konya Eğitim ve Araştırma Hastanemizi, Şehir Hastanesine taşıyacağız. Mevcut hastaneyi kapatmayacağız. Ayaktan acil servisimiz devam edecek ancak özellikli vakalarımız, ambulanslı vakaların hepsi Konya genelinde olduğu gibi Şehir Hastanemize yönlendireceğiz” dedi.

“VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Hastanenin taşınmasıyla vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Kendi imkanıyla acil sağlık hizmeti alacak hastamız Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden  acil sağlık hizmetini alacak. Orada niteliksiz yataklarımız var. Onları nitelikli hale getireceğiz ve 250-300 yatak kapasiteli hastane halinde Meram Devlet Hastanesi olarak devam edecek” diye konuştu.

(MÇ / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.