Öğrenci ve Veliler KYK Yurdu Açılamayınca Dışarıda Kaldı

Öğrenci ve Veliler KYK Yurdu Açılamayınca Dışarıda Kaldı
Konya'ya bağlı Cihanbeyli ilçesinde bulunan KYK yurdu, Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu 'nda eğitimin başlamasına rağmen açılmadı. Duruma tepki gösteren öğrenci ve veliler Cihanbeyli Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Aileler ilçede açılmayan yurt sebebiyle çocuklarını yalnız bırakamadıklarını ve otel ya da apartlarda kalmak zorunda bırakıldıklarını öne sürdü.

Yeni akademik yılın açılmasıyla birlikte çocuklarını Türkiye'nin farklı şehirlerinden Selçuk Üniversitesi (SÜ) Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu'na getiren veliler, KYK yurdunun açılmadığını öğrendi. Yetkililer tarafından kendilerine sağlıklı bilgi verilmediğini iddia eden aileler duruma tepki gösterdi. Cihanbeyli Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci ve veliler, yetkililere seslenerek yurdun bir an önce açılması talebinde bulundu.

"BİZE OKULLA BİRLİKTE YURDUN DA AÇILACAĞI SÖYLENDİ"

Çocuklarını yurt açılmadığından dolayı gönül rahatlığıyla bırakıp gidemediklerini savunan bir öğrenci velisi, "İlçede yurt olduğu söylendiği için güvenle buraya geldik. Buraya gelmeden önce bize yurdun okulla birlikte açılacağı söylendi. Ancak buraya geldiğimizde yurdun açılmadığını gördük.  kendi imkanlarımızla ilçedeki apart ve otellerde kalıyoruz" dedi.

"YURT GEÇEN SENE ÖĞRENCİ YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI KAPATILDI"

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu Muhasabe Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Murat Yazar ise yurdun kapalı olmasından dolayı apartların fiyat yükselttiğini ileri sürdü.  Geçen sene 400 lira olan apartt fiyatlarının 600 liraya yükseldiğini öne süren Murat Yazar, "KYK  yurdu geçen sene öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılmıştı ancak bu sene kayıt yaptıran  öğrenci sayısı artınca yurdun açılacağı söylendi. Şu an birçok veli ve öğrenci pansiyon ve otellerde kalıyor. Aileler buraya gelmeden önce okul yönetimiyle görüşmüş. Yetkililer okul açılınca yurdun da açılacağını belirtmiş. Ailelerde buna güvenerek buraya gelmişler. Ama yurt açılmadığı için benim çocuğum nerede kalacak endişesi taşıyorlar. Şu an apartların hepsi doldu. Geçen sene 400 liraya kaldığımız apartta fiyatlar  600 liraya yükseldi" diye konuştu.

(Müslüm Evci / Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.