Öğrenciler Oyunla Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Öğrenciler Oyunla Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor
Konya’da 13 öğretmen tarafından sürdürülen ‘Akıllı Bloklarım’ konulu eTwining projesi ile öğrenciler oyun yolu ile öğreniyor.

Konya’da 13 öğretmen tarafından sürdürülen ‘Akıllı Bloklarım’ konulu eTwining projesi ile öğrenciler oyun yolu ile öğreniyor.

Konya Karatay Karaaslan Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Şerife Sargın ve Ertuğrulgazi İlkokulu öğretmeni Dilek Çayırbağ Keskin’in kurucu olduğu öğretmen Hamza Evmez’in öncülüğünde gerçekleştirilen eTwining projesi ile rakam çalışmaları, kavram çalışmaları, oyun ve müzik çalışmaları, örüntü çalışmaları, kodlama ve sudoku çalışmaları, ilişki kurma, renk, tasarım çalışmaları ve birçok eğlenceli etkinlikle öğrenme pekiştirilerek kalıcı bir öğrenme sağlanıyor.

Uygulanan proje ile çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmaları, çoklu zeka alanları, uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel, sayısal, kinestetik, müziksel, içsel ve sosyal zeka gibi alanlarda gelişimlerinin desteklenmesi saplanıyor.

Öğrenci merkezli yaklaşım ile çocukların yaparak-yaşayarak öğrenmelerine uzaktan eğitim vasıtasıyla desteklenmesi amaçlanıyor.

Çocukların doğasına uygun öğretim teknikleriyle projenin zenginleştirildiği, web2 araçlarıyla teknolojiyi yetişkin gözetiminde güvenli bir şekilde kullanabilmeleri sağlanırken öğrencilerin farklı bakış açıları kazanabilmelerini hedeflendi

Proje Karaaslan Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Şerife Sargın ve öğretmenler Dilek Çayırbağ Keskin, Hamza Evmez, Fazilet İclal Ketboğa, Melek Şahin, Zuhal Batakçı, Zehra Çelik Kocakaya, Deniz Ceylan Döven, Özlem Yasunoğlu, Tuba Tanrıverdi, Arzu Ahmedova,  Sevinç Hüseyinova, Romano-Adela Draghina Miclosina tarafından uygulanıyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.