Oktay Ay: ‘Gelin Birlik Olalım, Güçlü Oda, Özde Birlik Sağlayalım’

Oktay Ay: ‘Gelin Birlik Olalım, Güçlü Oda, Özde Birlik Sağlayalım’
Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan Oktay Ay, ‘42 Konya 42 Proje’ sloganıyla çıkmış olduğu bu yolda hayata geçirmek istedikleri 42 proje hakkında bilgi verdi. Ay, “Bu mesleğin içinde doğdum. Bu mesleği yaptım, bu meslekten evimi geçindirdim. O yüzden gelin birlik olalım, güçlü oda, özde birlik sağlayalım” dedi.

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığa adaylığını açıklayan Oktay Ay, ‘42 Konya 42 Proje’ sloganıyla çıkmış olduğu bu yolda hayata geçirmek istedikleri 42 proje hakkında bilgi verdi. Ay, “Bu mesleğin içinde doğdum. Bu mesleği yaptım, bu meslekten evimi geçindirdim. Biliyorum çünkü yaşayarak öğrendim. Neye ihtiyacımız var, eksikler neler, beklentiler, istekler nedir biliyorum. O yüzden, şoför esnafına hizmet benim davam, amacım, hedefim. Başkanlık güç kullanmak değil, mensup olduğum cemiyeti güçlü kılmaktır. O yüzden gelin birlik olalım, güçlü oda, özde birlik sağlayalım” dedi.

Oktay Ay düzenlediği basın toplantısıyla, Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Konya’da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kısaca özgeçmişinden bahsederek başlayan Ay, bugüne kadar gerçekleştirdiği işleri ve yaptığı hizmetleri anlattı.

Konya Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ve meslektaşlarının iyi bir şekilde temsil edilmediğini görerek, yapılmasını istediği plan ve projeleri hayata geçirmek için aday olduğunu açıklayan Ay, “Bu yüzden yönetim kurulumuzla bir araya gelerek Konyalı Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Esnaf arkadaşlarımızın sorunlarını yerinde ve zamanında tespit ederek çözüm bulacağız. Meslektaşlarımızın saygınlığını en iyi yerlere taşıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu

’42 Konya 42 Proje’ sloganıyla çıkmış oldukları yolda hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi veren Oktay Ay’ın projelerinden bazıları şöyle:

 

“İki Kere Kar”

“Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yer tahsisini sağladıktan sonra kooperatif üzerinden açılacak petrol istasyonumuzda, odamıza bağlı bütün şoför esnafına akaryakıt sadece geliş fiyatından, vatandaşa piyasa değerinden satılacaktır. Ayrıca Türkiye genelindeki diğer akaryakıt firmalarıyla anlaşıp, şoför esnafına indirim sağlanacaktır. Böylece üç yerden şoför esnafına kar sağlanacaktır.

 

“Plaka Değer Kontrolü”

Belediye, UKM’den karar alarak iptal olan plakaları 30 yıllığına kiraya vermektedir. Bu durum ticari plakaların fiyatının düşmesine, bu düşüşte istihdam azalışına sebep olmaktadır. Bu kararın uygulamanın geri çekilmesi için gerekli girişimler gerçekleşecektir.

 

“Şoför Tavsiye Kurulu”

Oda bünyesinde ‘Şoför Tavsiye Kurulu’nu Selçuklu-Meram-Karatay bölgelerinden birer kişiyle oluşturacağız. Böylelikle aktif meslekte olan kurul sayesinde, sorunları daha çabuk paylaşıp, beklentileri daha hızlı karşılayabileceğiz.”

 

Projeler

Oktay Ay, 42 projenin bir başlangıç olduğunu belirterek, satır başlıklı projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

"Alo Şoför Hattı, çekici hizmeti, cep durakları, şehir içi nakliye durakları, taksimetre, araç ve plaka desteği, K1 Belgesi, L1 Belgesi, navlun, trafik sigortası ve kasko, korsana hayır,, yeni kamyon parkı, şoför konuk evi, gelişmiş bakım servisi, şoför aile kart, mobil oda  aracı, yurt ve burs hizmetleri, kooperatifleşme, yabancı dil eğitimi, güvenli sürüş teknikleri kursu, diksiyon kursları, iş istihdam havuzu, kurumlarla güçlü iletişim, sağlık destek, uydu takip sistemi, panik butonu, sürücü kursu, hukuk ofisi, engelli bireylere taşıma, oda hatıra ormanı, navigasyon, şoför vakfı, şoför birlik gecesi."

(MÇ/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.