Otizmli Çocuklar Toprakla Buluşacak

Otizmli Çocuklar Toprakla Buluşacak
“Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor” projesinin imzaları atıldı. Projeyle otizmli çocuklara tarımla ilgili eğitim verilecek.

“Otizmli Eller KOP ile Toprağa Dokunuyor” projesinin imzaları atıldı. Projeyle otizmli çocuklara tarımla ilgili eğitim verilecek.

Otizmli bireyler için örnek çalışmalara imza atan ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezini şehre kazandırarak bu konuda önemli bir açığı kapatan Selçuklu Belediyesi “Otizmli Eller KOP ile toprağa dokunuyor” projesine ortak olarak otizmli çocukların toprakla buluşmasında da pay sahibi oldu. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen projede, Selçuklu Kaymakamlığı, Selçuklu İlçe Tarım Müdürlüğü de proje ortağı olarak yer aldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  Selçuklu İlçe Tarım Müdürü Tahir Külahcı katıldı.

 

Yamlı: “Çocuklarımız İçin Faydalı Bir İş Olacak”

 

Güzel ve anlamlı bir işbirliği protokolünün bir paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, “Tabi yaptığımız her iş önemli, belki yaptığımız her faaliyet gerçekten faydalı ve ehemmiyetli.  Lakin böyle özellikli çocuklarımıza yönelik yapılanların ayrı bir yeri, ayrı bir kıymeti var. Bizler de bu faaliyetlerin ileriye götürülmesi noktasında ne yapılması gerekirse fazlasıyla bunun içinde olmak istiyoruz. SOBE Vakfı’mız bu anlamda çok güzel bir teşekkül. Mahalli idaremizin, belediyemizin, vakıf yöneticilerimizin, bizim ve üniversitemizin olduğu bir yerde bugünden sonra KOP’u da görmek bizi ayrı bir mutlu etti. Projede katkısı olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki çocuklarımıza faydalı bir iş, faydalı bir faaliyet olur ve herkes için hayırlar getirir” dedi.     

 

Şahin: “Otizmli Çocuklarımız İçin Çok Önemli Bir Proje”

 

Projenin önemine dikkati çeken KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ise “ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayladığı, KOP Bölge Kalkınmanın da mali destekler programında pek çok alanda destekler veriyoruz. Tarımsal, ekonomik, enerji, sağlık gibi başlıklarda destekler veriyoruz. Bunun yanında toplumun dezavantajlı kesimleri de dahil olmak üzere bireylerin gelişmesine, eğitimlerinin artırılmasına yönelik destek programlarımız da var. Bunlardan bir tanesi de tarımsal alanda bireylerin eğitimlerini sağlayacak bir proje. SOBE Vakfımızın otizmli çocuklarımızın eğitimiyle ilgili bölgede çok önemli çalışmaları var. Özelikle bu çocuklarımızın ailelerin zor şartlarda olduğunu biliyoruz. Onların terapiye, eğitime ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Selçuklu Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Tarım Müdürlüğümüzün kurumumuza sunduğu tarımsal eğitimin yapılabileceği bu proje bizim için de çok kıymetli. Bu protokolü birlikte yapmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bu çalışmanın başta bölgemiz olmak üzere Türkiye’nin çok daha farklı illerine de örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Burada eğitim alan sosyal hayata katılmaları daha önemlisi ailelerin orada kaliteli vakit geçirebilmeleri ve tarımsal üretim yapmakla onların bir terapi içinde olacak olması da sağlanmış olacak. Bu anlamda projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Konuşmaların ardından “Otizmli Eller KOP ile toprağa dokunuyor” projesinin imzaları atıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.