Özağan: “E-Nabız sistemi engelliyi korumalı”

Özağan: “E-Nabız sistemi engelliyi korumalı”
Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, engelli bireyler için geçilen e-nabız sisteminin engelli bireyleri mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, engellilerin sağlık kurulu raporlarının e-Nabız sistemine kayıt olacağını söyledi.

Sisteme 2007 yılı öncesi raporların geçmeyeceğini söyleyen Özağan, "Yeni engelli kayıt alacak olan arkadaşlarımızın dikkatli olmaları ve ellerindeki haklarını kaybetmemeleri gerekir" dedi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, engelli bireylerin birçok sorunla uğraştığını ifade etti.

Özağan, e-nabız sistemine kayıtların yapıldığına dikkati çekerek, "Her bir engelli bireyimiz bundan böyle e-nabız sistemi üzerinde engel seviyesi görülecek şekilde yer alacaktır. Bu durum engelli olmayıp engelli raporu alanların önüne geçecektir. Fakat uygulama da bazı eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Örneğin sisteme 2007 yılı öncesi alınan raporlar geçilmemiştir. Geçilmediği için 2007 öncesi raporlu arkadaşlarımızdan yeniden rapor istenilmektedir. Bu süreç, engelli arkadaşlarımızın sıkıntı çekeceği bir süreçtir. Engelli arkadaşlarımız birçok haklarını kaybedebilirler. Bunun önüne geçilmesi gerekir" diye konuştu.

(Müslüm Evci / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.