Özboyacı: “Konya 1000 Yıl Önce de Spor Şehriydi Bugün de Öyle…”

Özboyacı: “Konya 1000 Yıl Önce de Spor Şehriydi Bugün de Öyle…”
KÖKLÜ BİR SPOR ŞEHRİ: AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Konya aslında köklü bir spor şehri. 1000 yıl öncede bu topraklarda atalarımız spora çok daha fazla değer ve önem veriyormuş” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “Konya aslında köklü bir spor şehri. 1000 yıl öncede bu topraklarda atalarımız spora çok daha fazla değer ve önem veriyormuş” dedi.

Özboyacı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla Konya Amatör Spor Kulüplerine maddi destekte bulunulmasının temsili çek teslim programına katıldı.

Konya’nın bir spor şehri olduğunu, aslında kimsenin bunu bilmediğine işaret eden Özboyacı, “Bizim bunu da işlememiz lazım. Konya aslında köklü bir spor şehri. 1000 yıl öncede bu topraklarda atalarımız spora çok daha fazla değer ve önem veriyormuş. Hükümet olarak hem gençlerimize hem de sporcularımıza çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Bütün dünyanın pandemi salgınından etkilendiğini de anımsatan Özboyacı, elinden geldiğince genç sporcuların sorunlarıyla, dertleriyle ilgilenmeye çalıştığını söyledi. Genç sporcuların bir sıkıntı, sorun yaşadıklarında veya projeleri olduğunda kendisine rahatlıkla ulaşabileceklerine değinen Özboyacı, kendisine ise sosyal medya aracılığıyla ulaşmanın çok kolay olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜN DOĞRU KULLANILMASI İÇİN ÇOK UĞRAŞIYORUZ”

“Konya’nın Türkiye’nin diğer illere nazaran önemli bir spor şehri. 333 amatör spor kulübümüz var” diyen Özboyacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem spora hem gençlere çok önem veren bir hükümet olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kendisi de sporcu olduğu için bu konulara çok önem veriyor. Bizim her konuda önümüzü açıyor. AK Parti’de 35 yaşın altında 14 milletvekili var. Bu şu açıdan önemli. Türkiye nüfusu çok hızlı gençleşen bir ülke. Genç nüfusumuz çok önemli. En büyük gücümüz ve potansiyelimiz. Türkiye’nin bu önemli gücünün ve potansiyelinin doğru kullanılması için çok uğraşıyoruz.”

(Mürsel Çetin/Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.