Özdemir: “Bir Süre Sonra Yerel Basın Kalmayacak”

Özdemir: “Bir Süre Sonra Yerel Basın Kalmayacak”
Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir: “Aksi halde bir süre sonra toplumun sesini duyuracak yerel basın kalmayacak”

Konya Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin ardından hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. 

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, “Basın Türkiye’de en önemli kurumların arasında yer alması gerekirken ne yazık ki ülkemizde yaşanan bazı sorunlar ve özellikle basının tek bir çatı altında toplanma çabaları yüzünden sıkıntılı bir sürecin içerisinde ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Basın toplumun özgür sesi olmalı. Ancak basın sektörünün içerisinde bulunduğu sorunlar yüzünden sesi çıkmamaktadır” dedi.

Karaduman, beraberinde SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Başkan Yardımcıları Abdullah Altuntaş ve Ali Genç’le Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, cemiyeti ziyaret ederek başkan Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile uzun süre sohbet etti.

Özellikle yerel basının sorunlarını yakından takip ettiğini ifade eden Karaduman, “Basın Türkiye’de en önemli kurumların arasında yer alması gerekirken ne yazık ki ülkemizde yaşanan bazı sorunlar ve özellikle basının tek bir çatı altında toplanma çabaları yüzünden sıkıntılı bir sürecin içerisinde ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Basın toplumun özgür sesi olmalı. Ancak basın sektörünün içerisinde bulunduğu sorunlar yüzünden sesi çıkmamaktadır. Her gün bir gazetenin kapandığını duymak bizleri derinden üzmektedir. Özellikle yerel basının yaşadığı sıkıntıları görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Bunu defalarca mecliste gündeme getirdik. İktidar mensubu arkadaşlarda basının sorunlarını aynı şekilde dile getiriyor ancak çözümü konusunda ne yazık ki olumlu bir adım atılmıyor” diye konuştu.

Ziyarette, kamu reklamlarının basına eşit şekilde dağıtılması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

Özdemir: “Hemen Her İlde Her İlçede Her Gün Bir Gazetenin Kapandığı Haberi Gelmekte”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, “Konya basını olarak yaptığımız son seçimlerde en güzel birlik mesajını verdik. Bu birlikteliğimizi inşallah daha iyi noktalara getireceğimize inanıyorum. Ancak bizim sesimizin daha gür çıkması için de mutlaka özellikle yerel basın kuruluşları başta olmak üzere desteğe ihtiyacımız var. Hemen her ilde her ilçede her gün bir gazetenin kapandığı haberi gelmektedir. Bugün Beyşehir’de bile bir gazetemiz kapanmak zorunda kaldı. Bu sorunların daha fazla büyümemesi ve çözümü için mutlaka gerek internet yasasında gerek yerel basının desteklenmesi konusunda ciddi adımlar atılmalı. Aksi halde bir süre sonra toplumun sesini duyuracak yerel basın kalmayacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.