Özel Çocuklardan Özel Sergi: ‘Ben Çocuğum’

Özel Çocuklardan Özel Sergi: ‘Ben Çocuğum’
“Çocuklar Vatandır” anlayışıyla yola çıkan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği bu yolda güçlü faaliyetleriyle çocukların yanında olmaya devam ediyor. UCİM Konya İl Temsilciliği öncülüğünde, MEDAŞ ve Kaleli Sanat Akademisi işbirliğiyle, “Ben Çocuğum” temasıyla resim sergisi açıldı.

 

“Çocuklar Vatandır” anlayışıyla yola çıkan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği bu yolda güçlü faaliyetleriyle çocukların yanında olmaya devam ediyor. UCİM Konya İl Temsilciliği öncülüğünde, MEDAŞ ve Kaleli Sanat Akademisi işbirliğiyle, “Ben Çocuğum” temasıyla resim sergisi açıldı. Kurumun yetkilileri farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdiler.

 

“Çocuklar Konuşacak UCİM Yanlarında Olacak”

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği’nin 2017 yılından bu yana ülkemizin dört bir yanında çocuklar için mücadele ettiği belirtilerek, bugün gelinen noktada ülkemizin 7 bölgesi ve 11 İlinde önleme ofislerini açmış olmanın haklı gururunun yaşandığı bildirildi.

MEDAŞ Sanat Galerisi’nde açılan sergi yoğun ilgi gördü.

 

 

 

 

“Sanat Çocuğun Kalbindedir”

 

Çocukların hayal dünyasının tuvallere dökülmesine destek olan Kaleli Sanat Akademisi Sahibi Muhsin Kaleli, “Sanat çocuğun kalbindedir. Sanat sayesinde çocuklarımızın hayali gelişir. Çocuklarımıza yön vermek, çocuklarımızı teşvik etmek, çocuklarımızı daha ileriye götürebilmek ebeveynlerin borcu. Onların renkli dünyalarını daha da renklendirebilmek, daha da ileriye taşıyabilmek bizlerin görevi. Böyle güzel bir oluşumda bize kapılarını açan MEDAŞ Sanat Galerisine teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

 

“Minicik Bedenlerdeki Kocaman Yürekler”

 

UCİM’e desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Mavi Kelebek Çocukları Koruma Topluluğu Danışman Hocası Prof. Dr. Yalçın Kaya ise “Sanatçılar doğayı resmederken farklı bir bakış açısına sahipler ancak çocuklarımızın çizdiği resimleri görünce onların hepimizden çok daha farklı, renkli ve geniş hayal dünyasına sahip olduklarını gördüm. Minicik bedenlerindeki o kocaman yürekleriyle çizdikleri resimlerle bizleri inanılmaz dünyalara götürdüler. Tüm çocuklarımıza geleceğin sanatçıları olarak saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

“Bizler Her Daim Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz”

 

Resim sergisinin amacından bahseden Konya Önleme Ofisi Sosyal Hizmet Uzmanı ve Türkiye Rehabilitasyon Sorumlusu Rümeysa Akyüz ise, şöyle konuştu: “20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi birçok ülke tarafından imzalanmış ve Türkiye’de bu taraf ülkelerden biri olmuştur. Bizlerde bu serginin çıkış amacı olarak ışığımız, umudumuz olan çocuklarımızın haklarını savunmak onların her türlü kötü muameleden korunmasını sağlamak ve onları her zaman eşit haklarla yetiştirmek için bu güzel destekçilerimizle birlikte sergimizi hazırladık. Şunu unutmamalıyız ki, çocukları korumak her ne kadar yasalarla belirlense de umudumu şudur ki çocuklarımızı herhangi bir yasa olmadan toplumsal olarak hep birlikte koruyacağımız günler çok yakın. Bizler her daim mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

Bugüne Kadar 1500’ün Üzerinde İhbar Aldık

 

UCİM olarak derneğimizin 55 şehirde aktif yapılanması bulunmakta olup, 26 şehir ise yapılanma sürecindedir. Bugüne kadar 1500’ün üzerinde ihbar aldık. 200 çocuğa rehabilitasyon desteğinde bulunduk. 150 bin kişiye farkındalık eğitimi verdik. Bünyemizde Bin 696 avukat 2 bin 382 ruh sağlığı uzmanı bulunmaktadır.”

 

 

 

 

“Hayal Dünyalarına Bayıldım”

 

Konya İç Anadolu Bölge Temsilcisi Özlem Bilgi de, “UCİM şu an 75 bini aşkın üyesiyle tüm Türkiye’de çalışmalar yapıyor. Bugünkü sergimizin amacı da UCİM’in yola çıktığı gibi konuşan, susmayan çocuklar yetiştirmek. Sağlıklı bireyler olarak onları vatana, millete hayırlı bireyler yetiştirmek istiyoruz. Sergimizde çok farklı gruplardaki çocuklarımızın resimleri var. Hayal dünyalarına bayıldık. Umarım bu sergi onlar için bir ışık olur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi ‘sanatçı el öpmez, sanatkarın eli öpülür’. Bugün burada resim yapan çocuklarımızın ellerinde öpüyorum” diye konuştu.

 

 

 

Sergiye, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Selçuklu İlçe Başkanı Ali Naci Çobanoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Damla Yılmaz, AK Parti 7. Olağan İl Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi Meryem Semirci ve Mevlüt Kozan, Konya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Şen, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Ali Aktaş, Selçuk, Karatay, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden akademisyenler ve çok sayıda gönüllü katıldı.

 

(MÇ / Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.