‘Özgün Baskı Öğrenci Projeleri Sergisi’ Kapılarını Açtı

‘Özgün Baskı Öğrenci Projeleri Sergisi’ Kapılarını Açtı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 339 eseri sanatseverlerle buluştu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinin 339 eseri sanatseverlerle buluştu. İkinci kez gerçekleştirilen “Özgün Baskı Öğrenci Projeleri Sergisi” 26 Nisan-10 Mayıs 2022 tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi A Blok Fuaye Alanında ziyaret edilebilecek.

KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü lisans ve yüksek lisans derslerini alan öğrencilerin yaptığı eserlerden oluşan serginin açılış törenine KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatsever katıldı.

“Güncel Konularla Yoğrulmuş Bir Sergi”

Açılış töreninde konuşma yapan Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hülya Karoğlu, “Sergilenen eserlerde linol, ahşap, mono, serigrafi ve gravür baskı teknikleri kullanılarak, orman yangınları, pandemi ve küresel ısınma gibi güncel konular işlenmiştir. Bunun yanı sıra exlibris, radyo tiyatrosu, sinema-karakter afişleri, sanat ve tasarım tarihi konuları gibi öğrencilerimizin genel kültürlerine katkı sağlayacak konular da tercih edilmiştir. Sergimizde, farklı dönemlerden özgün baskı derslerini alan yaklaşık yüz öğrencimizin 339 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur” dedi.

“Grafik Tasarımı Bölümümüz Yeni Tasarımcılara Işık Tutuyor”

Sergi hakkında değerlendirmelerde bulunan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Çağrı Gümüş, “Grafik Tasarımı Bölümümüze ait olan ‘Özgün Baskı Atölyesinde’ gerçekleştirilen bu eserlerde farklı tekniklerin kullanımını görebiliyoruz. Grafik Tasarımı Bölümü olarak öğrencilerimize, mezuniyetten profesyonel tasarım hayatına geçişte destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin yeni tasarımcılarına ışık tutan Grafik Tasarımı Bölümümüz, aynı zamanda reklam ajansları, tasarım, oyun stüdyoları ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekleri keşfetmesine aracı olma misyonu taşımaktadır” şeklinde konuştu.

“Özgün Baskı Öğrenci Projeleri Sergisi” 10 Mayıs 2022 tarihine kadar KTO Karatay Üniversitesi’nde ziyaret edilebilecek.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.