Öztunç: ‘Konya’ya Körler Ama Venezuela’ya Gözleri Açık’

Öztunç: ‘Konya’ya Körler Ama Venezuela’ya Gözleri Açık’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: “Türkiye’nin en güzel ovası olan Konya Ovası değerlendirilse Türkiye’nin şu an yaşadığı buğday, ay çiçek ihtiyacı giderilir. Konya Ovası yeter de artar bile. Fakat AK Parti gözünü Sudan’a, Venezuela’ya, Afrika’ya dikmiş. Konya’ya körler ama Venezuela’ya gözleri açık. Niye acaba?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Türkiye’nin en güzel ovası olan Konya Ovası değerlendirilse Türkiye’nin şu an yaşadığı buğday, ay çiçek ihtiyacı giderilir. Konya Ovası yeter de artar bile. Fakat AK Parti gözünü Sudan’a, Venezuela’ya, Afrika’ya dikmiş. Konya’ya körler ama Venezuela’ya gözleri açık. Niye acaba?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç beraberindeki bir heyetle geldiği Konya’da düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının Konya’ya karşı gözünün kör olduğunu öne sürerek, “AK Parti’nin gözü Konya’ya karşı kör olduğu gibi, Konya’yı görmüyor, Konya’ya bakmıyor. Türkiye’nin en güzel ovası olan Konya Ovası değerlendirilse, Türkiye’nin şu an yaşadığı buğday, ay çiçek ihtiyacı giderilir” diye konuştu.

Konya’ya gelen Öztunç, CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver ile İl Başkanı Barış Bektaş birlikte; Konya Ovasının Tarımsal Sulama sorunu hakkında bilgi almak üzere, Konya Valisi Vahdettin Özkan, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, Jeoloji Mühendisleri Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaretler sonrası CHP Konya İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında heyetin Konya’ya gelişiyle ilgili bir açıklama yapan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, şöyle konuştu: “2 Haziran’da Genel Başkanımızın Konya ziyaretiyle hareketlenen, çiftçilere ücretsiz elektrik vaadiyle başlayan CHP’nin Konya ile ilgili düşüncelerini pekiştirmek maksadıyla bu kıymetli hazirun bugün aramızda. Konya İl Başkanlığı olarak da yıllardır polemiklerden uzak bir şekilde, Konya’nın su problemine dair neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Algının ötesinde CHP bugün Konya’da polemik veya eleştiri maksatlı değil, geleceğe dönük ne yapabiliriz, CHP iktidarında Konya kapalı havzasının tarımsal sulama problemini nasıl çözebilirizi araştırmak için bir dizi görüşme gerçekleştirdik.”

“20 Yılda Mavi Tünel Projesini Bitiremediler”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise AK Parti Konya’ya verdiği değerin ortada olduğunu ve 20 yılda Mavi Tünel Projesini bitiremediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde edindiğimiz bilgileri ve incelemeleri bir rapor halinde TBMM’de açıklayacağız. Heyetimiz Genel Başkanımızın 2 Haziran’da Konya’ya yaptığı ziyaretin ardından oluştu. Bizim buradaki amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil. Biz, Konya Ovası’nda tarımsal üretimin daha fazla artmasını istiyoruz ve bunun için çaba harcıyoruz. Kamuoyunda ‘Mavi Tünel’ olarak bilinen bir proje var. Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesidir. Bu proje 2002 yılında başlatıldı ve 20 yıl geçmesine rağmen hala bitmedi. Güya 2017 yılında bitecekti. Her seçim dönemi AK Parti buraya geldi ve meydanlarda ‘bitiriyoruz, bitirdik, yapacağız, Konya Ovası suya kavuşacak’ dedi. Ama hala bitirilemedi. ‘Müteahhit battı, ondan olmadı. Falanca şirkete devretti’ diyorlar. Bu, Konyalının sorunu değil. Siz eğer hükümetseniz müteahhit battığında yeni müteahhitte yaptıracaksınız, yapan birini bulacaksınız. Sizin göreviniz bu. Biz devreye girmesek, Sayın Genel Başkanımız gündeme getirmese üstüne yatacaklar. Bugün yaptığımız ziyaretlerde öğreniyoruz ki; Hadimi Tüneli için önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta yeni bir müteahhitle anlaşılacakmış, firma belliymiş, onlara çağrıda bulunulmuş, kalan yerden devam edeceklermiş. Bugüne kadar neredeydiniz? Niye yapmadınız? İlla bizim mi devreye girmemiz lazımdı. Buna da şükür. Şimdi bu konuda adım atılıyor. Buranın bitmesi gerekiyor. 410 milyon metreküp su buradan Konya Ovası’na gelecek. Bunun 170 milyon metreküpü Hadimi Tüneli üzerinden gelecek ama gelmiyor. Geri kalanı gelmeye başladı. O da tarımsal sulama için değil, çoğunlukla içme suyu olarak getiriliyor. Hadimi Tüneli biterse 170 milyon metreküp daha su gelecek ve bu Konya Ovası’nda ciddi bir rahatlamaya yol açacak. Konya, AK Parti’ye yıllarca çok oy verdi. Ne hizmet aldı? 20 yılda Mavi Tünel projesini bitiremediler. Ancak seçim geliyor. CHP iktidarında bu projeyi bitirmek, Konya Ovası’nı o özlediği suya kavuşturmak bizim boynumuzun borcu ve inşallah bize nasip olacak. Tarımsal sulama sorununun çözümü için şu önerilerde bulunuyoruz. KOP biran önce bitirilmelidir. O kadar para harcanmış boşa gitmemelidir. Alternatifler üretilmelidir. Mavi Tünel tamamlanmalıdır. Obruklara neden olan sorunlar saptanarak, gereken tedbirler alınmalıdır. Yeraltı sularına ilişkin bir devlet politikası uygulanarak, bu suların kontrolü sağlanmalıdır.”

“AK Parti İktidarın Gözü Konya’ya Karşı Kördür”

AK Parti iktidarının Konya’ya karşı gözünün kör olduğunu savunan Öztunç, “AK Parti’nin gözü Konya’ya karşı kör olduğu gibi, Konya’yı görmüyor, Konya’ya bakmıyor. Türkiye’nin en güzel ovası olan Konya Ovası değerlendirilse Türkiye’nin şu an yaşadığı buğday, ay çiçek ihtiyacı giderilir. Konya Ovası yeter de artar bile. Fakat AK Parti gözünü Sudan’a, Venezuela’ya, Afrika’ya dikmiş. Konya’ya körler ama Venezuela’ya gözleri açık. Niye acaba? Acaba oradaki tarım alanlarının kiralanmasını, buğday üretilmesini birtakım özel şirketler mi yapacak? Acaba birtakım yandaşlar, 5’li çete mi yapacak bu işleri? Gel Konya Ovası’na. Burada üretilecek ürünler Türkiye’ye yeter, hatta üzerine para kazandırır. Senin ne işin var Venezuela’da ne işin var Sudan’da, Nijer’de? Nijer’in çiftçisine para kazandır, Konya’nın çiftçisine para kazandırma. Bu AK Parti’nin rant anlayışıdır” diye konuştu.

“Tarımda Bölgeler Arasında Üretim Planlaması Yapacağız”

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise tarımda bölgeler arasında üretim planı yapacaklarını dile getirerek, “Partimizin iktidarında tarımda özellikle bölgeler arasında üretim palanımız vardır. Bunu hayata geçireceğiz. Tarımsal üretimde araştırma enstitüleri çok önemlidir. Maalesef AK Parti hükümeti bu enstitüleri inşaat rantı haline dönüştürüyor. Bundan vazgeçmelidir. Yıllardır çiftçilerimize verilmeyen destekleri vererek çiftçimizi ve köylümüzü yeniden milletin efendisi haline getireceğiz. Bahri Dağdaş Enstitüsü gündeme gelirse kapanmaması için elimizden geleni yaparız. Üretenin önündeki engellerin kaldıracağız” şeklinde konuştu. 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.