Polis'ten sağlıkçıya sözlü taciz ve tehdit iddiası

Polis'ten sağlıkçıya sözlü taciz ve tehdit iddiası
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, 112 Acil Servis çalışanı bir personelin polis memuru tarafından sözlü taciz ve tehdide maruz kaldığını iddia etti.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, 112 personelinin polis tarafından sözlü taciz ve tehdide uğradığını ileri sürdü.

Sendika binasında kameralar karşısına geçen Uysal, yeni bir sağlıkta şiddet olayı ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Ne hazindir ki, bu sefer şiddet toplumun huzurunu sağlamak, onların can güvenliğini sağlamak amacıyla yemin etmiş görev yapan bir güvenlik görevlisi polis tarafından sözlü taciz ve tehdit gerçekleştirilmiştir" dedi.

“Özellikle hastane ve 112'de omuz omuza beraber çalışıp birbirlerine yardımcı olması gerekirken böyle bir olayın yaşanması üzüntü vericidir” diyen Uysal,  şunları kaydetti:

"Her an vatandaş tepkisiyle karşılanan bu iki meslek gurubunun kendi içlerinde böyle bir olay da karşı karşıya değil yan yana, omuz omuza olması gerekirdi. Bu olay asla bütün emniyet teşkilatına yansıtılmamalıdır. Fakat bu türlü olayların da yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir."

“GEREKLİ ŞİKAYET YAPILDI”

“Cumartesi akşam saatlerinde 5170 kodlu Meram 7 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu bir darp vakası ile ilgili komuta merkezi tarafından aranmış olay yerine acil çıkış yapmaları istenmiş, aynı olay yerine emniyet ekipleri de sevk edilmiştir” ifadelerini kullanan Uysal, şöyle devam etti:

"Olay yerine intikal eden sağlık çalışanlarımız yaralılara müdahale etmiş, hastaneye götürmek istediklerini darp edilen vatandaşa anlatmışlardır. Israrla götürmek istemelerine rağmen vatandaş gitmek istememiştir. Sağlık çalışanı arkadaşımız prosedürlerini tamamlamak amacıyla hastaneye gitmek istemeyenlerin istekleri doğrultusunda form doldurtarak imzalatmak istemişlerdir. Bu sırada görevli polis memuru Ş.E. arkadaşlarımıza müdahale ederek argo sinkaflı sözlerle ‘yaralıları hastaneye götürmeyecek misiniz? Buraya neden geldiniz?’ diye sürekli taciz etmiştir. Arkadaşımızı aynı polis memuru daha sonra polis aracı ile yine taciz etmiş nasıl olsa karakola geleceksin diyerek tehdit etmiştir. Sonuç itibariyle arkadaşımız karakola giderek, polis memuru hakkında şikayette bulunmuştur."

(Müslüm Evci / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.