Prof. Dr. Koç: ‘Hastaneler Yeni Döneme Hazır’

Prof. Dr. Koç: ‘Hastaneler Yeni Döneme Hazır’
Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, Covid-19 pandemi süreci normalleşme planı kapsamında, hizmet başkanları merkez ve ilçe hastaneleri başhekimleri ile telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, Covid-19 pandemi süreci normalleşme planı kapsamında, hizmet başkanları merkez ve ilçe hastaneleri başhekimleri ile telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Toplantı da hastanelerde yeni normalleşme sürecine nasıl geçilmesi gerektiği ve aşılama çalışmaları istişare edildi.

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren merkezdeki pandemi hastaneleri de dâhil olmak üzere tüm hastanelerde pandemi dışı hastalara tedavi ve poliklinik hizmetleri sunulmaya başlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık tesislerimizde hastalarımıza sağlık hizmeti sunarken dikkati elden bırakmayacağız. Pandemi konusunda gerekli olan tüm önlemlerimizi alacağız. Bütün hastanelerimiz hasta ve çalışanların hastaneye girişinden itibaren Sağlık Bakanlığımız tarafından hazırlanan pandemi kılavuzunda yazan kurallara uygun şekilde hastalara hizmet sunacaklar. Pandemi hastaları ile pandemi dışı hastaların tedavi edildikleri alanlar birbirleri ile temas etmeyecek şekilde en ergonomik bir dizayn ile yeniden revize edilecek. Hastane girişinden itibaren salgının tamamen bitmediğini ama kontrollü hayatın devam ettiğini göstermemiz gerekiyor” diyerek başhekimlere uyarılarda bulundu.

 

“Normalleşmenin Anahtarı ‘Aşılama Çalışmaları’”

 

Pandemi de artık yeni bir döneme geçildiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Konya olarak 3.dalgayı da son derece başarılı bir şekilde atlatmayı başardık. Yeni bir enerji ve yeni bir motivasyon ile yeni dönemi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu dönemde artık aşılama çalışmaları ile ön planda olacağız ve pandemi dışı hastaların tedavisi için daha fazla mesai harcayacağız. Hastalarımızın pek çoğunun pandemi dışı rahatsızlıklarını ertelediğini biliyoruz. Bu dertlere mutlaka bu dönemde deva olmak durumundayız. Hastalarımızı mağdur etmeme adına dikkatli olmak zorundayız” dedi.

Aşılama çalışmaları konusunda da il olarak kendi üzerlerine düşen sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirme gayreti göstereceklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Aşı hizmetlerini tam yaparak salgını tamamen kontrol altına alacağız. Aşı konusunda elimizden ne geliyorsa normale dönme adına yapacağız. Bu milli görevi eksiksiz bir şekilde tamamlamak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.