Prof. Dr. Uyanık: “Spor Turizmi Bugün Dünyanın Çok Gelişen Alanlarından Biri”

Prof. Dr. Uyanık: “Spor Turizmi Bugün Dünyanın Çok Gelişen Alanlarından Biri”
SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık: “Spor turizmi bugün dünyanın çok gelişen alanlarından biridir. Turizm alanında, bilim dalı olarak alınır. Birçok alternatifi içinde barındırarak gelişmeye devam ediyor. Gerek turizm gerek spor ve sağlık açısından çok önemli bir alandır” dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Spor turizmi bugün dünyanın çok gelişen alanlarından biridir. Turizm alanında, bilim dalı olarak alınır. Birçok alternatifi içinde barındırarak gelişmeye devam ediyor. Gerek turizm gerek spor ve sağlık açısından çok önemli bir alandır” dedi.

Turizm Fakültesi tarafından “Spor Turizmi ve Geleceğe Bakış Konferansı” gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saniye Gül Güneş, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tugay Arat, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

SÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, “Spor turizmi bugün dünyanın çok gelişen alanlarından biridir. Turizm alanında, bilim dalı olarak alınır. Birçok alternatifi içinde barındırarak gelişmeye devam ediyor. Gerek turizm gerek spor ve sağlık açısından çok önemli bir alandır. Ve temsil ettiği bisiklet alanı açısından turizm alanına da çok ciddi katkı sağlıyor. Güzel bir dinin mensupları olarak Kur’an-ı Kerim bizim için şifa kaynağıdır. Aynı burada olduğu gibi sporda beyne, vücuda şifadır. İnşallah Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak birçok başarılı organizasyonlara imza atacağımı düşünüyorum. Bunun ilk meyvesi olarak 20 Kasım’da bisiklet yarışını kampüste başlatıp Zazadin Han’ında bitireceğiz. Böylece spor turizmi alanında ilk adımımı atmış olacağız” diye konuştu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise, şunları kaydetti: “Turizm biliyorsunuz gezmek, dolaşmak, tanımak gibi anlamlara gelirken aynı zamanda da sosyal, kültürel ve politik anlamda da her geçen gün önem artırarak devam etmektedir. Spor turizmi bir müsabakayı izlemek üzere veya müsabakaya katılmak üzere yapılan etkinliklerdir. Spor turizminin eğitici ve dinlendirici tarafı da her gün kitleler tarafından söyleniyor. Bizde her geçen gün bisiklet yollarımızı artırarak ilerliyoruz. Bugün Konya 495 kilometre bisiklet yolu kullanıyor. Bisikletin diğer branşlardan farklı çıkan yanları da var. Kitlelere bisiklet turunu sevdirmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda bisiklet üreticilerinin de satışlarında yüzde 50 artış olduğunu duyuyoruz. Diğer taraftan bisiklet branşı sağlık içinden önemli olan sporlarından başında geliyor. Ya yürüyeceksiniz, ya yüzeceksiniz ya da bisiklete bineceksiniz. Sağlığın karşılığı budur. Vücut belli bir süreden sonra koşmayı çok kabul etmiyor. Bundan dolayı bisiklet kullanımına artarak devam etmeliyiz. ”

Daha sonra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uyanık tarafından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı’ ya plaket takdim edildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.