"Projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz"

"Projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak projelerimiz...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Bakan kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine TOKİ konut ve iş yerleri için başlattığımız yüzde 20 indirim kampanyasına 4 bin 539 kişinin başvurduğunu belirterek 247 milyon lira borç kapama işleminin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu süreçte ödeme güçlüğü çeken vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Kurum, "100 Bin Sosyal Konut’ projemizde bugüne dek 36 bin 73 konutumuzun hak sahiplerini belirledik. Bu hafta 9 ilde 2 bin 788 konutumuzun kuralarını çekeceğiz. Kura çekimlerini Temmuz sonunda tamamlayacağız. 100 bin sosyal konutun temellerini de Haziran ayında atıyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Dönüşüm projelerimizi pandemi tedbirlerimizi de alarak gerçekleştiriyoruz. 50 Bin Sosyal Konut’ projemiz kapsamında 35 bin 252 konutun inşaatı sürüyor" ifadesini kullandı.

(İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.