Recep Kaplan: ‘Ayrıştırma ve Ötekileştirme Vicdanları Zedeliyor!’

Recep Kaplan: ‘Ayrıştırma ve Ötekileştirme Vicdanları Zedeliyor!’
Türkiye Sağlık İş Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, “Hastane yönetimi tarafından alınan hukuksuz kararlar, kurumda çalışan işçilerimizin vicdanlarını yaralamıştır. Sağlık emekçilerini ötekileştirerek, ayrıştırarak iş barışını sağlayamazsınız” dedi.

Türkiye Sağlık İş Sendikası Konya Şube Başkanı Recep Kaplan, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasında, “Hastane yönetimi tarafından alınan hukuksuz kararlar, kurumda çalışan işçilerimizin vicdanlarını yaralamıştır. Sağlık emekçilerini ötekileştirerek, ayrıştırarak iş barışını sağlayamazsınız” dedi.

Kaplan beraberinde Türkiye Sağlık İş Sendikası üyeleri ve hastane çalışanlarının da katılımıyla, Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

“Taşeron köle düzeninde biz taşeron işçilere ikinci sınıf insan gözüyle bakılan bir anlayış hakimdi” diyen Başkan Kaplan, şunları kaydetti:

“Çoğu kurumda Diğer personellerden yemekhanemiz farklıydı, dinlenme alanımız ve hatta tuvalet lavobamız farklıydı. Verilen onca mücadele sonucunda artık bunlar çok geride kaldı. 4/D statüsünde çalışan işçilerimiz devletin kadrolu işçileridir. Ancak bazı kurumlarda taşeron döneminin izlerini hala görmekteyiz. Hala kimi kurumlarda işçi memur ayrımına şahit olmaktayız. Maalesef bunun son örneğine Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde hep birlikte şahit olduk. Hastane yönetimi geçtiğimiz hafta almış oldukları kararla otopark yetersizliğini gerekçe göstererek hastane otoparkına memurlar dışında personellerin araçlarını park etmelerini yasaklamıştır. Hastane yönetimi tarafından alınan bu hukuksuz karar bu kurumda çalışan işçilerimizin vicdanlarını yaralamıştır. Hastane yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde maalesef olumlu bir netice alamadık. Bugün burada bulunan işçilerimizin çoğunun arabası yok. Burada mesele otoparka araç koymama meselesi değildir. İşçilerimizin vicdanlarını zedeleyen ayrıştırmadır, ötekileştirmedir.”

Hastane yönetimine seslenen Kaplan, “Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 2015 yılında bu yeni ve güzel binasına taşınırken günlerce büyük özveriyle tek kuruş fazla mesai ücreti almadan asgari ücretle çalışan işçileri, yıllarca çalışmalarıyla sağlıkta dönüşümün mimarı olan sağlık emekçilerini ötekileştirerek, ayrıştırarak iş barışını sağlayamazsınız. Almış olduğunuz kararın hukukta ve vicdanlarda yeri yoktur. Hastanede park yeri yetersizse bunun çözümü işçilere otoparkı yasaklamak değildir. Düşünün aynı birimde çalışan ve aynı işi yapan iki sekreter. Biri memur, diğeri işçi. Memur olan sekreter aracını otoparka koyabilecek ama işçi kadrosundaki sekreter aracını bu otoparka koyamayacak. Sayın sağlık bakanımız daha geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ‘birlik ve bütünlük içinde hizmet etmek gerektiğini asla ve asla ayrımcılık içinde hizmet edilmemesi gerektiğini’ belirtirken siz bu kararı hangi kanunun hangi maddesine göre aldınız sayın hastane yöneticileri? Aynı kurumda aynı işi yapan çalışanlar arasında işçi memur ayrımı yaparak sadece işçiye değil memurlarımıza da haksızlık yapmaktasınız. Özellikle buradan sayın başhekimimize bir kez daha seslenmek istiyorum. Sizi sadece bir idareci olarak değil, aynı zamanda bir abi olarak gören işçiler hakkında aldığınız bu karar işçilerimizin vicdanlarını yaralamış, çalışma motivasyonlarını düşürmüştür. Aldığınız bu hukuksuz karardan vaz geçin. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak sayın başhekimimizin alınan bu hukuksuz kararı iptal edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanları arasında ayrımın hukuki ve vicdani karşılığı olmadığını öne süren Kaplan, şöyle devam etti: “Çalışanlar arasında ayrımı, sağlık işçilerinin görmezden gelinmesini asla kabul etmiyoruz. TÜRK-İŞ olarak Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak her zaman haksızlığın, adaletsizliğin karşısında, sağlık emekçisinin yanında olduk. Bundan sonra da her platformda sizin gür sesiniz olmaya devam edeceğiz. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde alınan bu karardan vazgeçilene kadar sesimizi her platformda duyurmaya devam edeceğiz. Herkes bilsin ki nerede işçiyi ayrıştıran zihniyet varsa karşısında Türk İş var, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası var!.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.