Rektör Zorlu: “Marka Değeri Yüksek, Yenilikçi ve Dinamik Bir Devlet Üniversitesiyiz”

Rektör Zorlu: “Marka Değeri Yüksek, Yenilikçi ve Dinamik Bir Devlet Üniversitesiyiz”
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: “Marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi olduğumuzu görüyorum”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi olduğumuzu görüyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Zorlu, NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında, 2020 yılının üniversite açısından değerlendirmesini yaptı, gündemde olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Korona virüs salgını sebebi ile uzaktan sürdürdüğümüz Üniversitemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiği şu günlerde, her şeyin normale döneceği günlerin yakın olmasını temenni ederek, her birinize selam ve sevgilerimi sunuyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Zorlu, temmuz ayında Üniversitelerinin 10’uncu yılını kutladıklarını anımsattı.

“ÜNİVERSİTEMİZİN 10. YILI KUTLU OLSUN…”

Prof. Dr. Zorlu, “İlmi aramayı emreden bir medeniyetin mensupları olarak günceli takip eden, her zaman bir adım önde olmak için gayret sarf eden bir Üniversiteyiz. Mensubu olmaktan onur duyduğum Necmettin Erbakan Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılında geriye dönüp yapılan çalışmalara bakınca; marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi olduğumuzu görüyorum… Üniversitemizin 10. yılı kutlu olsun. Daha nice başarıyla dolu yıllara…” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Zorlu, 2020 yılı içerisinde çeşitli yarışma, proje ve çalışmalarda NEÜ’den hem öğrencilerinin hem de akademisyenlerinin önemli başarılar elde ettiklerini takdirle takip ettiklerini vurguladı.

Ereğli Eğitim, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Fen, Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerinden öğrenci ve hocalarının yürüttükleri 10 projenin, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldüğüne işaret eden Rektör Prof. Dr. Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Hasan Kotan TÜBİTAK Proje Performans Ödülüne, Dr. Didem Şanver Akbaş da Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI) araştırma bursuna layık görüldü. Ayrıca ABD’nin Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Üniversitemizden Prof. Dr. Adnan Özdemir, Prof. Dr. Ali Tor, Prof. Dr. Faruk Uğuz, Prof. Dr. Kültigin Türkmen ve Doç. Dr. Erhan Zor’un yer alması da memnuniyet verici gelişmelerden başlıcaları idi.

Araştırmacılarımızın çalışmaları bitmeyen bir tempoda devam ederken, ulusal ve uluslararası alanda göğsümüzü kabartacak neticelere ulaşmaları da tabi ki memnuniyet verici.”

“BAŞARILARIMIZ YIL BOYUNCA BİZLERİ GURURLANDIRMAYA DEVAM ETTİ”

“‘NEÜ’nün Eseri’ olarak adlandırdığımız başarılarımız yıl boyunca bizleri gururlandırmaya devam etti” açıklamasında bulunan Prof. Dr. Zorlu, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizin katıldığı birçok yarışma ve projede, fen bilimlerinden sosyal bilimlere birçok alanda göğsümüzü kabartan sonuçlar elde ettik. Gaziantep’te bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen TEKNOFEST finallerinde Üniversitemizi 14 takım temsil etti. Jet Motor Tasarım kategorisindeki temsilcimiz ‘NEU-CFD’, 147 takım arasından üçüncülüğü elde etti. Çok önemli bir diğer başarıyı da Dikey Kalkan İnsansız Hava Aracı (Dik İHA) alanında elde ettik. Boeing firmasının sponsorluğunda Orta Doğu Teknik Üniversitesince (ODTÜ) bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dik İHA yarışmasında finale kalan 16 takım arasından iki derece elde eden Üniversitemizden Göktürk takımı birinci, Abra takımı ise üçüncü oldu. Bildiğiniz gibi Üniversitemizi bu alanda Mühendislik ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerimizden öğrencilerimiz temsil ediyor. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerimiz Uluslararası 7 Vilayet Kısa Film Festivali’nden ve ‘1001 Gözle Rize’ ödüllü kısa film yarışmasından ödülle döndüler. ‘İnsandan Öte Öykü Yarışması’nda özgün hikâyesiyle ödüle layık görülen Sinema-TV bölümü öğrencimizin hikayesi kitaplaştırıldı. Yine Sinema-TV bölümünün hazırladığı “Son Devrin Bilim Abidesi Fuat Sezgin” belgeseli ile Resim Bölümün düzenlediği PandemArt ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün düzenlediği ‘Geleneksel Sanatlar” online sergileri de sanatseverlerce takip edildi ve büyük beğeni topladı.”

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, her ne kadar pandemi sebebi ile fiziki içeriklerinin nispeten azalsa da ikinci altı ayda çevrimiçi etkinliklerini artırdıklarını bildirerek, üstelik sayıca artırmakla kalmadıklarını, aynı zamanda da geniş bir yelpazede içerikler sunduklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Zorlu, şunları kaydetti:

UZAKTAN EĞİTİM

“Ekim 2020’den yılsonuna kadar olan zaman diliminde Üniversitemizin uzaktan eğitim sürecinde elde ettiği veriler de bizleri memnun etmiştir. Rakamlara baktığımızda; 3 milyonun üzerinde kullanıcı ile 94.840 canlı ders işlediğimizi görüyoruz. Bu müthiş bir rakam ve Üniversitemizin özellikle dijitalleşme alanındaki faaliyetlerinden sanata, bilimsel araştırma projelerinden edebiyata kadar her alanda kendini hızla geliştirdiğini ve bir sıçrayış gerçekleştirdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz

AKADEMİK PERFORMANS

Necmettin Erbakan Üniversitesi, akademik başarılarıyla gurur duymaktadır. Uluslararası eğitim almış, ulusal ve uluslararası etkili bilimsel araştırmalara sahip, alanında tanınan akademisyenleri kadromuza dahil ettik, ediyoruz. Bilimsel çalışmalarımızla, milli kalkınma politikalarının geliştirilmesine verdiğimiz desteğin yanı sıra ekonomiye ve endüstriye sağladığımız katma değer ile Türkiye’nin uluslararası bağlamdaki rekabetçi konumuna katkı sağlamayı sürdürüyoruz.

AKADEMİK TEŞVİK

Bildiğiniz gibi akademik performans, öğrenci sayısı, fakülte sayısı, kütüphanedeki kitap sayısı ya da toplam sahip olduğumuz açık alan metrekaresi ile ölçülen bir şey değil.  Buradaki süreç tamamen akademik yayınlarla ilgili. Tabi yayın yapmak akademi çevresi için her ne kadar asgari bir gerek olsa da biz özellikle takip ediyor, bu alandaki çalışmalarımızın daha fazla nitelik kazanması doğrultusunda çeşitli teşviklerde bulunuyoruz

ULUSLARARASILAŞMA

Yükseköğretimin uluslararasılaşması, dünya genelindeki üniversiteler arasında daha fazla etkileşim ve iş birliği için önemli fırsatlar sunmaktadır. Bununla birlikte Dünya’da artan rekabet ortamında, öğrencilerimizin karşılaştıkları zorluklarla başarılı bir şekilde yüzleşmesi ve gelecek nesillere kalıcı çözümler bırakması için yetkinliklerin sürekli iyileştirilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Varlığımızı ve başarılarımızı küresel girişimler ve iş birlikleri açısından pekiştirmek için Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesini oluşturduk.”

Basın Buluşması, Rektör Zorlu’nun basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

(MÇ/Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.