Rektör Zorlu: “Rakamlarla Övünmenin Ötesindeyiz…”

Rektör Zorlu: “Rakamlarla Övünmenin Ötesindeyiz…”
“HEDEFİMİZ NİTELİKLİ BİR ÜNİVERSİTE”: NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, rakamlarla övünmenin ötesinde, verdikleri diplomanın cari hayattaki karşılığı ile ilgilendiklerini belirterek, nitelikli bir üniversite olmak konusunda yapacakları niteliğin artırılmasına dönük çalışmalar olduğunu söyledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, rakamlarla övünmenin ötesinde, verdikleri diplomanın cari hayattaki karşılığı ile ilgilendiklerini belirterek, nitelikli bir üniversite olmak konusunda yapacakları niteliğin artırılmasına dönük çalışmalar olduğunu söyledi.

Rektör Zorlu, NEÜ sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bir yıl içerisinde hayata geçirdikleri projeleri, bu yılki hedeflerini ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversiteyi yatay olarak değil dikey büyütmeye odaklandıklarını anlatan Rektör Zorlu, durağan olmanın, prosedürlere hapsolmanın kimseyi ileriye götürmeyeceğini vurguladı.

“DİKEY BÜYÜMEYE ODAKLANDIK”

Dikey büyümeden kasıtlarının niteliğin arttırılması olduğuna vurgu yapan Zorlu, fakülte sayıları, öğrenci sayıları, araştırma merkezlerinin sayıları gibi başlıca verileri paylaştı. Rakamların azalıp, yükselebileceğini kaydeden Zorlu, önemli olanın başarılı öğrenci ve akademisyenlerin tercihi olabilecek nitelikli bir eğitim kurumu haline gelebilmek olduğunu kaydetti.

Rakamlarla övünmenin ötesinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının cari hayattaki karşılığı ile ilgilendiklerini belirten Zorlu, nitelikli bir üniversite olmak konusunda yapacakları niteliğin artırılmasına dönük çalışmalardan da örnekler verdi.

“ÖĞRENCİ SAYISINDA 40 BİNLER İDEAL BİR SEVİYE”

Büyük üniversite demenin öğrenci sayısı ya da fakülte sayısı çok olan demek olmadığının altını çizen Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Necmettin Erbakan Üniversitesini yatay genişlemeyeceğiz. İhtiyaç duyduğumuz bir iki takviyenin dışında daha fazla fakülte açma niyetimiz yok. Öğrenci sayısı olarak da 40 binler ideal bir seviye. Kütüphane sayısı, öğrenci başına düşen kitap ortalaması, laboratuvarların kapasitesi ve işlevi, öğretim üyesi sayısı, kültür spor tesislerindeki imkânlar, optimum barınma imkanı sunan, ülke ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sunacak nitelikli projeler geliştiren bir üniversite olmak bizim için daha elzem.

Bu bakış açısıyla üniversite çalışanlarının da üstüne görevler düştüğünü, hedeflerine ulaşabilmek için ekip olarak tüm çalışanlarla birlikte aynı ufka bakmaları gerektiğini dile getiren Zorlu, personelin kendi işiymiş gibi görev üstlenmesinin gerekli olduğunu, özel sektör refleksi ile hareket ederek daha dinamik bir kurum olmak gerektiğinin altını çizdi. Rektör Zorlu, öğrencisiyle, velisiyle, akademisyeniyle, çalışanıyla, mezunuyla herkesin üyesi olmaktan onur duyduğu bir yapı meydana getirmeyi amaçladıkları sözlerine ekledi.

Toplantıda NEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, Prof. Dr. Oğuz Doğan, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar ile Genel Sekreter Ecevit Öksüz de hazır bulundu.

(MÇ/ Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.