Sağlığın Gönüllü Kahramanları Tatbikatta

Sağlığın Gönüllü Kahramanları Tatbikatta
Konya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE ) afetlere hazırlık kapsamında gerçekleştirdiği tatbikat başarı ile gerçekleştirildi. Dağda kaybolan çobanın kayalıklardan kurtarıldığı tatbikat, izleyenlerden tam not aldı.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE ) afetlere hazırlık kapsamında gerçekleştirdiği tatbikat başarı ile gerçekleştirildi. Dağda kaybolan çobanın kayalıklardan kurtarıldığı tatbikat, izleyenlerden tam not aldı.

Suriye sınırında askerlerimizle birlikte görevde oldukları için 20 UMKE gönüllüsünün katılamadığı tatbikat, 30 UMKE gönüllüsü ile yapıldı.

2019 UMKE faaliyet planı kapsamında Konya’da UMKE İl Tatbikatı düzenlendi. Konya UMKE ekibi ilk olarak Meram Dere bölgesinde bulunan belediye parkına yerleşerek kamp alanı oluşturdu.

Meram Dere mevkiinde kalınan 3 günlük süre içerisinde afetlere hazırlık kapsamında eğitimler gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi UMKE personellerine acil olgulara yaklaşım, travmalı hastaya yaklaşım, olay yeri yönetimi, UMKE medikal çanta eğitimi, temel yaşam desteği eğitimi, doğada zorlu şartlarla mücadele eğitimi ve triaj hakkında hatırlatıcı eğitimler verildi.

UMKE personelinin katıldığı tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Gönüllülük esasına dayanan bu birlikteliğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ekibe hizmet ediyor olmaktan dolayı bizler de son derece mutluyuz. Sizlere her zaman ihtiyacımız var. İşte yaşanan İstanbul depremi bunun bir kanıtı. Allah korusun bu depremin daha ağır sonuçları olabilirdi ve sizler şu anda orada olabilirdiniz. Rabbim, İnşallah bu tür afetleri vermesin sizlere de ihtiyacımız en asgari seviyede olsun. Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak UMKE’yi desteklemeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan tatbikat hakkında UMKE Sorumlusu Ömer Göksu’dan da detaylı bilgi alan Prof. Dr. Koç, “UMKE olarak değişik zamanlarda ve acil durumlarda ekipleri hazır hale getirmek için tatbikat gerçekleştirmekteyiz. Amacımız afetlere hazırlık için gerekli her türlü hazırlığı yapmak. Eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız yoğun şekilde önümüzdeki günlerde de devam edecek. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ülkemize afetsiz günler diliyorum" dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’de Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm sağlık çalışanları ile gönül birlikteliği oluşturduklarını vurgulayarak, “Sağlık müdürlüğü olarak tüm sağlık çalışanlarımızla gönüllerimizi birleştirdiğimize inanıyorum. Bizlere ne zaman ihtiyacınız olursa Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak sizlerin hep yanınızda olacağız. Allah beraberliğimizi daim etsin sizlere de güç kuvvet versin” diyerek UMKE gönüllülerine fedakârlıklarından dolayı teşekkür etti.

Tatbikat sonunda katılım belgesi almaya hak kazanan UMKE gönüllülerine belgeleri İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Eser Şenkul, Başkan Yardımcısı Dr. Alper Çelikdelen, İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Erkan Aşık ve Başhekim Yardımcısı Dr. Nuri Güngör tarafından verildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.