‘Sağlıklı Ulaşım İçin’ minibüs şoförlerine PCR testi

‘Sağlıklı Ulaşım İçin’ minibüs şoförlerine PCR testi
Konya’da şehir için ulaşımda önemli rol oynayan minibüslerin şoförlerine korona virüs (PCR) testi yapıldı.

Konya’da şehir için ulaşımda önemli rol oynayan minibüslerin şoförlerine korona virüs (PCR) testi yapıldı.

Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Eski Garaj ve Şehir Hastanesi Dinlenme Tesisleri’nde minibüs şoförlerine korona virüs testi uygulandı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı, aynı zamanda Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak uygulamayla ilgili bilgi verdi.

Başkan Karabacak, Konya’da güvenli ulaşımla birlikte sağlıklı ulaşımı da hedeflediklerini belirterek, “Bu kutsal görevi ifa eden şoförlerimize Covid-19 sürüntü testlerini yaptırmış olduk. Sağlık İl Müdürlüğümüz işbirliğiyle şehiriçi ulaşım hizmetini veren toplam 530 hatlı ticari minibüsümüzde çalışan şoför kardeşlerimize test yapıldı. Eski Garaj ve Şehir Hastanesi Dinlenme Tesisleri’mizde Karatay, Selçuklu ve Meram Halk Sağlığı yetkileri tarafından testler yapılmış oldu” değerlendirmesinde bulundu.  

“VATANDAŞLARIMIZIN VE ŞOFÖRLERİMİZİN SAĞLIĞI BÜYÜK ÖNEME SAHİP”

“Test sonuçlarının negatif çıkması şoförlerimizin sağlığını ve hemşehrilerimize olan sorumluluk bilinçlerini bir kez daha ortaya koymuş oldu” diyen Başkan Karabacak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylesine yerinde bir hizmeti sağlayan Halk Sağlığı yetkililerimize, sevk ve idareyi sağlayan durak başkanı arkadaşlarımıza ve testleri hiçbir kaygı duymadan yaptıran kıymetli şoför kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizim için vatandaşlarımızın ve şoförlerimizin sağlığı büyük öneme sahiptir. Testlerle birlikte her aracımıza ve şoför arkadaşlarımıza Karatay Belediyemizce hazırlanmış olan dezenfektan madde ve maskelerin dağıtımı da yapılmış oldu. Karatay Belediye Başkanımıza göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı şükranlarımızı sunuyorum.”

Başkan Karabacak, “Hemşehrilerimiz  güvenle birlikte, dezenfekteleri sağlanarak sağlıklı ulaşım düsturuyla çalışan minibüslerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu taşıma araçlarımız dahil olmak üzere hayatın her alanında salgına karşı alınan tedbirlere hassasiyetle uymalarıdır. Alınan önlemler ve aşı ile birlikte azalma evresine giden süreçte şehrimizin, ülkemizin ve tüm İnsanlığın tez zamanda bu illetten kurtulmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim" diye konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.