Şamlarlılar Geleneksel Birlik ve Dayanışma Şenliği’nde buluştu

Şamlarlılar Geleneksel Birlik ve Dayanışma Şenliği’nde buluştu
Beyşehir’in Şamlar Mahallesi’nde geleneksel Birlik ve Dayanışma Şenliği gerçekleştirildi.

Beyşehir’in Şamlar Mahallesi’nde geleneksel Birlik ve Dayanışma Şenliği gerçekleştirildi.

Şamlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen Birlik ve Dayanışma şenliğine İzmir, Norveç ve Almanya’daki Şamlarlılar, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Eski Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt,  CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, il yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Şamlar Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Berkant Bulut, Şamlarlılar’ın birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirterek, “Şamlarlılar olarak her zaman ülkemizin birlik ve beraberliğinden yana olduk. Dostluğa, kardeşliğe ve hoşgörüye sahip çıkarak, bu felsefeyi yaşatıyoruz. Şenliğimize katılanlara, sponsor olanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise, “13. yüzyılda Hz. Mevlana’nın ve Hacı Bektaş Veli’nin coğrafyamıza insan odaklı bir sevgi ortamı için geldiklerini biliyoruz. Bizde bu sevgi anlayışıyla Şamlar’a geldik. Partimiz CHP her zaman kardeşliğin, birlikteliğin, dayanışmanın ve hoşgörüyle demokrasinin savunucusu olup, bu anlayışla hareket etmektedir. Sizler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın yanında oldunuz. Bundan dolayı kutluyorum” dedi.

CHP Eski Konya Milletvekili Atilla Kart ise, “Şamlar ayrımcılığı ret eden, kul hakkını yemeyen, kardeşliği temsil eder. Bundan dolayı sizleri kutluyorum. Hiçbir güç ülkemizin kardeşliğini ve birlikteliğini bozamayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da ‘birlikten güç doğar’ diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şamlarlılar; doğru, dürüst ve adam deyince siz akla gelirsiniz. Tek bir hedefim var. O da insan odaklı hizmettir. Şamlar Mahallemizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Birlikten güç doğar. Biz ne zaman ben demekten kurtulur, biz dersek ve bu anlayışla hareket edersek işte o zaman kalkınmış ülke oluruz.”

“İNSANLARIN ÖZGÜR YAŞAMALARINI BİR ERDEM OLARAK GÖRDÜM”

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener de insanların özgür yaşamalarını bir edem olarak gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

“Hayatım boyunca insanların özgür yaşamalarını bir erdem olarak gördüm. Birlik ve beraberlik, farklılıklarımızla birlikte bir arada olmaktır. İnanç birliğimizi ve kültürümüzü koruyarak yaşamaktır. 13. yüzyılda Anadolu’daki önderler bir arada yaşamayı ortaya koymuşlar. Bu milleti dirliğe, beraberliğe ve kardeşliğe davet etmişler. Geleceğimizi güzelleştirmeye çalışmak en büyük sınav olacaktır. Bugün birliktelik içinde hizmet edersek, bu anlayışla çalışırsak başarılı oluruz. Ülkemize sahip çıkmak görevimizdir. Şenliğiniz hayırlara vesile olsun.”

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt ve diğer konuşmacılardan sonra çeşitli etkinlikler düzenlenerek, sanatçılar tarafından konser verildi.

Şenliğe katılanlara geleneksel Konya etli pilavı ikram edildi.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.