Saydam: ‘İsrail Laftan Değil Güçten Anlar!’

Saydam: ‘İsrail Laftan Değil Güçten Anlar!’
SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Sürekli söylüyoruz, İsrail laftan anlamaz ancak güçten anlar diye. Bir yaptırım uygulansın diye çabalıyoruz. Maalesef onu da yapmıyorlar. Bizim idarecilerimiz, yangını çıkaran şebekeden, bu yangını söndürmelerini bekliyorlar” dedi.

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Sürekli söylüyoruz, İsrail laftan anlamaz ancak güçten anlar diye. Bir yaptırım uygulansın diye çabalıyoruz. Maalesef onu da yapmıyorlar. Bizim idarecilerimiz, yangını çıkaran şebekeden, bu yangını söndürmelerini bekliyorlar” dedi.

SP Konya İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı Bayramlaşma programı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Genel İdare Kurulu Üyeleri Lütfi Yalman, Tacettin Çetinkaya ve Hasan Hüseyin Uyar, İl Müfettişi Ali Mücevher, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

 

“Zalimler Zulümlerini Her Sene Daha Da Arttırıyor”

 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bayramınız mübarek olsun. Büyüklerimin ellerinden öpüyorum. Siz değerli kardeşlerimi de muhabbetle kucaklıyor, bayramınızı tebrik ediyorum. Yüz yüze olup karşılıklı bayramlaşmayı, hasbihal etmeyi, kaynaşmayı çok isterdik ama böyle bir zamana denk geldik. Rabbim yardımcımız olsun. Bugün bayram, evet her halükarda uzaktan da olsa bayram vesilesi ile bizleri bir araya getiren rabbimize hamdediyorum. Geçmiş bayram konuşmalarımızı hatırlayınca, artık bayram konuşmalarımız da klasikleşti. Zalimler zulmüne devam ediyor, hatta her sene dozajını biraz daha artırıyor. Her yıl hedef büyütüyorlar.

Filistin toprakları üzerinde işgalci ve dünyanın çıban başı olan İsrail bu yıl da geleneksel haline getirdiği zulmünü bu Ramazan Ayında da gerçekleştirdi. Çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin her türlü zulmü yapmaya devam ediyor. İlk kıblemiz olan Mescidi Aksa ya ve orada ibadet halinde olan kardeşlerimize saldırdılar. Ve bütün Filistin sathına zulüm sıçramış durumda. Maalesef herkes seyrediyor. Yakın zamanda Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz Çin zulmü altında ezilirken, onlar için hiçbir tedbir alamamışken, bir de Filistin’den gelen haberler ve hiçbir önlem alınamayışı hepimizi derinden yaralıyor.”

 

“Kuru Bir Kınama İle İdare Etmeye Çalışıyorlar”

 

Saydam, konuşmasının devamında ise; “Benim hatırladığım, 90’lı yılların başından beri biz bayramları bayram tadında yaşayamıyoruz. Belki kendi ülkemizde bayram yaptık ama diğer Müslüman kardeşlerimiz zulüm altında iken bayramlarımız hep buruk geçti. Afganistan, Çeçenistan, Bosna, Irak, Bangladeş, Mısır, Libya, Lübnan, Myanmar, Suriye, Keşmir, Sudan, Moro, Yemen, Doğu Türkistan, Filistin zaten 50 yıldır kanayan yara. Artık bu durdurulmalı ve Müslüman coğrafya bu zilletten kurtulmalı.

Maalesef ülkemizde dahil olmak üzere Müslüman ülkeler bu zalimlerin durdurulması adına hiçbir önlem almıyor. Elinde maddi imkanı bulunan özellikle Arap ülkeleri maalesef, tamamen siyonist şebekenin emrinde çalışıyor ve onlara hizmet ediyor. Bizim gibi siyasi gücü olan, devlet otoritesi olan ülkeler ise ekonomik veya siyasi olarak başka bir sıkışmışlığın, yanlış yönetim anlayışının içerisinde hiçbir şey yapamamanın acziyeti içerisinde kuru bir kınama veya yanındayız mesajları ile durumu idare etmekteler” ifadelerini kullandı.

 

“Yangını Çıkarana, Söndürmesi İçin Bel Bağlıyorlar”

 

Yangını çıkartanlardan, yangını söndürmelerini beklemenin saflık olacağına işaret eden Saydam, şöyle devam etti: “Sürekli söylüyoruz, bunlar laftan anlamaz, bunlar ancak güçten anlar diye. Bizim elimizden protesto yapmaktan, gündemde tutmaktan başka bir şey gelmiyor. Bir yaptırım uygulansın diye bekliyoruz. Maalesef onu da yapmıyorlar. Bizim yaptırım uygulasınlar, önlem alsınlar, bu zulmü durdursunlar diye beklediğimiz idarecilerimiz, bu belayı dünyanın başına saran şebekeden bir şey yapsınlar beklentisi içerisinde. Zaten yangını çıkaran onlar, bizim idarecilerimizin onlardan bu yangını söndürmelerini beklemeleri saflık olur.

Bunca yıldır gördük ki bizim idarecilerimiz de basit bir kınamanın dışında, bu zalimlerden merhamet beklemenin dışında bir şey görmedik. Bu sebeple de hem bizimkilerden hem de diğer Müslüman ülkelerin yöneticilerinden bir yaptırım beklemek ise o da bizim saflığımız olur. Evet bu zalimler güçten anlar, doğru ancak o zalimlerin anlayacağı gücü, iradeyi ortaya koyacak olan Saadet Partisidir. Milli Görüş zihniyeti ve iradesidir. Bunun için çalışacağız ve o gücü ortaya koyacağız.”

 

Zalimler, İşbirlikçiler Bularak Coğrafyayı Sömürmeye Devam Ediyor”

 

Zalimlerin dünya üzerinde her konuda mutlaka bir bağlantılarının olduğu belirten Saydam; “Diğer taraftan bu zalimler sermayeyi ele geçirmişler faiz yoluyla dünyayı sömürüyorlar. Medyayı ele geçirmişler algı operasyonları ile hem toplumları manipüle ediyorlar hem  toplum ahlakını bozan yayınlar yaparak toplum üzerindeki tahribatı sürdürüyorlar. Ülkeleri işgal ederek, darbe yaparak, işbirlikçiler bularak zulmetmeye, coğrafyaları sömürmeye devam ediyorlar.

Onların işi mi değil mi bilemiyorum ama şu yaşadığımız korona adı verilen illeti bile avantaja çevirmeyi başarmış durumdalar. Fark ettiyseniz salgın, onların toplumu sevk ettikleri hiçbir mecraya uğramamışken, oralarda virüs tehlikesi bulunmazken, özellikle İslam’la ilgili olan, inancımızla ilgili olan tüm meselelerde sıkı tedbirler alınmış durumda. Stadyumlarda, kongre salonlarında, otellerde, kayak merkezlerinde, konserlerde bulaşmayan virüs nedense Müslümanca yaşamak isteyen herkesi esir almış durumda. Camimiz, cemaatimiz, cumamız, namazlarımız, teravihler, bayramlarımız, umre, hac, aile ziyaretlerimiz sekteye uğramış durumda” diye konuştu.

Program, katılımcıların konuşmalarının ve karşılıklı bayram tebriklerinin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.