Saydam: “Şubat Bizim İçin Hüzün Ayı”

Saydam: “Şubat Bizim İçin Hüzün Ayı”
SP Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam: “Şubat ayı bizler için önemli olan, değerli olan büyüklerimizi yitirdiğimiz bir ay. Şubat bizim için hüzün ayı, keder ayı. Şubat ayını ‘Şehitler Ayı’ olarak da anıyoruz”

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Şubat ayı bizler için önemli olan, değerli olan büyüklerimizi yitirdiğimiz bir ay. Şubat bizim için hüzün ayı, keder ayı. Şubat ayını ‘Şehitler Ayı’ olarak da anıyoruz” dedi.

Partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen SP İl Başkanı Hüseyin Saydam, ”Şubat ayı içerisindeyiz. Şubat ayı bizler için önemli olan, değerli olan büyüklerimizi yitirdiğimiz bir ay. Şubat bizim için hüzün ayı, keder ayı. Şubat ayını Şehitler Ayı olarak da anıyoruz. Abdülhamid Han, Malcolm X, Metin Yüksel, Hasan el Benna gibi birçok önemli şahsiyeti bu ayda kaybettik. İçinde bulunduğumuz 2021 yılı Şubat ayı içerisinde de kaybettiğimiz büyüklerimiz oldu. Bununla beraber yine bu ay içerisinde teröristlerce alçakça katledilen şehitlerimiz oldu. Rabbim tüm şehitlerimize, bu ülkeye, Müslümanlara, İslam Âlemine, insanlığa hizmet etmiş tüm büyüklerimize rahmet etsin.

Tabi ki bu liste içerisinde Milli Görüş Davası ve Saadet Partimiz açısından farklı bir öneme haiz olan, liderimiz, 54. Türkiye Cumhuriyeti’nin efsane Başbakanı, ilim, fikir ve siyaset adamı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız da şubat ayı içerisinde kaybettiklerimiz arasında. Bundan tam 10 yıl önce 27 Şubat 2011 tarihinde Erbakan Hocamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.

O günden bu tarafa Erbakan Hocamızı vefat ettiği haftaya denk gelen tarihlerde 10 yıldır anma ve anlama haftası olarak düzenliyor ve bununla ilgili olarak programlar tertip ediyoruz. Bu sebeple bugün bu basın toplantısıyla birlikte, anma haftasını da başlatmış olacağız. Yalnız bu yıl pandemi dolayısıyla Erbakan Hocamızı anma ve anlama etkinliklerimizi kısıtlı olarak icra edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ERBAKAN HOCA, MİLLİ GÖRÜŞ DAVASI GİBİ BÜYÜK BİR MİRAS BIRAKTI”

Saydam, şöyle devam etti: “Bizler şahidiz, İslam Coğrafyası şahit, mazlum ve mağdurlar şahit, ülke şahit, fikrini kabul etmiş etmemiş herkes şahit. Hatta onunla ömrü boyunca mücadele edenler bile şahit ki o vazifesini yaptı ve gitti. Hem de hakkıyla yaptı. Ülkesinden, milletinden istediği desteği alamamasına rağmen hiçbir zaman yılmadı. Kendisi ile uğraşanlara bile hiçbir zaman kötü söylemedi, onlar hakkında kötü bir şey düşünmedi. Kendisine, davasına yapılan kötü muamele karşısında bile ‘Benden bu kadar, haydi ne haliniz varsa görün.’ demedi. Son nefesine kadar ülkesi, milleti, İslam âlemi hatta bütün insanlığın saadeti için uğraştı. Birçok engelle karşılaştı. Ama o yine de yolundan dönmedi. Azminden gayretinden hiçbir şey eksiltmedi.

Ama en güzeli elhamdülillah, arkasında Milli Görüş davası gibi büyük bir miras bıraktı. Saadet Partisi gibi temeli sağlam, kökü derinlerde olan bir partiyi emanet etti gitti. Saadete ulaşanlara selam olsun diyerek, bugün miras bıraktığı partisine, davasına sahip çıkanlara da müjdeyi vermişti.”

“ERBAKAN HOCA HER FIRSATTA KONYA’NIN ÖNEMİNİ DİLE GETİRİRDİ”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, Konya’ya ayrı bir değer verdiğini de belirten Saydam, “Şehrimiz Konya da çok değer verdiği bir şehirdi. Siyasete atıldığı ilk günden itibaren, kendisi Konyalı olmamasına rağmen, bağımsız adaylığı da dâhil olmak üzere her seçimde Konya'dan aday olmuş ve Konya Milletvekili olarak mecliste bulunmuş, Başbakan Yardımcılığı ve Başbakanlık yapmıştı.

Bir çiçekle bahar mı gelir diyenlere, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar diyerek şehrimiz Konya’dan hareketini başlatmış, düşüncelerinin bir kısmını hayata geçirmeyi başarmıştı.  Bu sebeple Konya'nın onda ayrı bir yeri vardı. Konya’nın şehir olarak neden önemli olduğunu da her fırsatta dile getirir, her meselede olduğu gibi neden siyasete Konya’dan başladığını ilmi delilleri ile ortaya koyardı” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın idealleri korumak ve yaşatmak için çaba sarf ettiğini anlatan Saydam, şunları kaydetti: “Evet, Allah rahmet eylesin Hocamız vazifesini yaptı ve gitti. Ama arkasında fikirlerini hayata geçirecek bir teşkilat bıraktı. Her yönüyle yaşanmış örnek bir hayat bıraktı. Bu sebeple ülkemiz için biz ümit varız. Hocamız vefat etmiş olabilir ama arkasında onun fikirlerini yaşatacak, onun fikirlerini hayata geçirecek binlerce genç bıraktı. Onun için hâlâ umutlu ve heyecanlıyız.

Erbakan Hocamızı anma ve anlama haftamız dolayısıyla bütün milletimize, hemşerilerimize, ülkemizin umudu gençlerimize seslenmek istiyorum. Bugün Milli Görüşle, onun düşünceleriyle uzaktan yakından alakası olmayan, Erbakan Hocamızın bütün bir ömrü boyunca mücadele ettiği zihniyet, ülkemizin içine düştüğü durum, yaşadıklarımız sizi ümitsizliğe sevk etmesin.

Erbakan Hocamız vefat etti ancak ülkemizi ayağa kaldıracak, Yaşanabilir Türkiye’yi, Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Yeni bir dünyayı nasıl kuracağımızın reçetelerini bıraktı gitti. Biz Saadet Partisi olarak bunları korumaya, yaşatmaya ve eğer milletimiz iktidar vazifesi verirse hayata geçirmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

“YAŞANABİLİR TÜRKİYE İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın uyarılarının doğruluğunun ortaya çıktığını anımsatan Saydam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimiz 17 yıldır, ülkemiz ise 22 yıldır Erbakan Hocamızın düşüncelerinden, fikirlerinden uzak bir idare ile yönetiliyor. Evet, bugün insanımız yaşıyor ama ne zor şartlar altında yaşıyor Allah bilir. Herkes geçim derdine, kendi derdine düştü. Zor şartlar altında yaşıyor. Kimse kimsenin yardımına bile koşamıyor. Milletimiz algılarla yanıltıldı. İnsanız tabi ki. Hepimiz bir yanılgı içerisinde olabiliriz.

Ancak düzeltmekte elimizde. Merhum Hocamız bu konuda da uyarmıştı. Bu uyarılar belki bugün anlaşılabildi, belki de hala tam manasıyla anlaşılamadı. Ancak vakit geçmiş değil. Erbakan Hocamız her konuşmasının sonunda herkesten Yaşanabilir Türkiye için, Yeniden Büyük Türkiye için, Yeni Bir Dünyayı kurmak için canla başla çalışacağız sözü alırdı. Bu şartlarda yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmadan, Yeniden Büyük Türkiye’yi kuramayız, Yeni Bir Dünyayı ise hiç kuramayız.”

“ERBAKAN HOCAMIZI ANLATMAK İÇİN TÜM MECRALARDAN VATANDAŞLARIMIZA ULAŞACAĞIZ”

Saydam, bu seneki etkinliklerle ilgili ise şunları aktardı: “Bu sebeple Genel Merkezimiz günün anlam ve önemine binaen Erbakan Hocamızı Anma ve Anlama Haftamızın konseptini ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ olarak belirledi. Biz de Konya’mızda bu manada Erbakan Hocamızı anma ve anlama etkinliklerimizi icra edeceğiz. Pandemi dolayısıyla salon programları düzenlemeyeceğiz. Sadece Genel Merkezimizin pandemi önlemleri alınmış kısıtlı sayıda kişinin katılabileceği bir programı olacak. Bu program da 27 Şubat akşamı saat 19.30 da partimiz sosyal medya hesapları ve televizyon kanalları vasıtasıyla bütün vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Bizlerde Erbakan Hocamızı tekrar anlamak adına bütün vatandaşlarımızı bu programı izlemeye davet ediyoruz.  Hepinize teşekkür ediyoruz.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.