SEDEP Münazara Yarışması’nda Final Heyecanı Yaşandı

SEDEP Münazara Yarışması’nda Final Heyecanı Yaşandı
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında ortaokullar arasında düzenlenen “Fikirler Konuşuyor” münazara yarışması Türk Anadolu Vakfı İmam Hatip Ortaokulu ve Borsa İstanbul Ortaokulu arasında yapılan final yarışması ile sona erdi.

Suçların önlenmesinde yasaların yoksa değerlerin mi daha etkili olduğu konusunun ele alınıp tartışıldığı münazara finalinde öğrenciler bilgi ve hitabetleriyle izleyicilerden tam not aldı. Çekişmeli münazaranın sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede yarışmanın birincisi suçların önlenmesinde değerler daha etkilidir fikriyle Borsa İstanbul Ortaokulu oldu.

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında her yıl büyük bir coşku ile gerçekleştirilen “Fikirler Konuşuyor” münâzara etkinliği bu yıl da çekişmeli bir finale sahne oldu. Kaybedeni Olmayan Yarışma” sloganıyla bu yıl 10.’su düzenlenen yarışmada ortaokullar kategorisinde 32 okul arasından Türk Anadolu Vakfı İmam Hatip Ortaokulu ve Borsa İstanbul Ortaokulu final heyecanı yaşadı. Yarışmanın finalinde kazanan suçların önlenmesinde değerler daha etkilidir fikriyle Borsa İstanbul Ortaokulu oldu.

Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen münazara finaline Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz, SEDEP Koordinatörleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Temel amacı iyi insanlar yetiştirmek olan SEDEP ile çocuklar ve gençlere kültürümüzden ve medeniyetimizden gelen değerleri aktarmayı hedeflediklerini ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Öğrencilerimizin  sorumluluklarını alabilecekleri güzel etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bunun için yıl içinde yaptığımız etkinliklerden biri de geleneksel hale gelen münazara etkinliği. Bu yıl 132 öğrencilerimiz belli aşamalarda kıyasıya yarıştılar. Bugün burada iki  güzide okulumuzdan öğrencilerimiz final heyecanı yaşadılar. Çocuklarımızı özgüvenleri ve üstün performansları nedeniyle kutluyorum, öğretmenlerimize de emekleri için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin bütün katılımcılarına ve yapılmasında emeği geçen koordinatör arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın sonunda her iki okul öğrencileri de protokol üyeleri tarafından bisiklet ile ödüllendirildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.