Şehit polisin 5 yaşındaki kızından yürekleri dağlayan veda

Şehit polisin 5 yaşındaki kızından yürekleri dağlayan veda
İzmir’de görevi esnasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan motosikletli trafik polisi Serkan Ça...

İzmir’de görevi esnasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan motosikletli trafik polisi Serkan Çağlayan, İzmir Konak Meydanı’nda düzenlenen tören ile Ankara’ya uğurlandı. Tören sırasında, şehidin 5 yaşındaki kızı Nehir Çağlayan’ın "baba" diyerek ağlaması törende bulunan herkesi duygulandırdı.

İzmir’de, Güzelbahçe Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli motosikletli trafik polisi Serkan Çağlayan (34), kural ihlali yapan bir motosiklet sürücüsünü durduğu esnada İzmir yönünde seyir halinde olan H.G.’nin (70) kullandığı 35 UDV 07 plakalı hafif ticari aracın çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Çağlayan, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nde daha sonra kurtarılmayarak şehit düşmüştü.

5 YAŞINDAKİ KIZININ "BABA" DEYİŞİ YÜREKLERİ YAKTI

Evli ve 1 kız çocuk babası olan şehit polis memuru Serkan Çağlayan için Konak Meydanında tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilişi sırasında ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin 5 yaşındaki kızı Nehir Çağlayan’ın "baba" diyerek feryat etmesi yürekleri yaktı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Hayatının baharında, 34 yaşındaki şehit polis memuru Serkan Çağlayan’ı ebediyete uğurluyoruz. Şehit Serkan Çağlayan, ’bu güzel kentin insanları huzur içinde olsunlar ve trafik teröründen hiç kimse zarar görmesin’ diye görev yapıyordu. Bütün meslektaşları ve bizler biliyoruz ki büyük bir özveriyle görev yapıyordu. Bütün meslektaşlarının da sempatisini kazanmış kahraman bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz. Üzüntümüzü arttıran da mücadele ettiği trafik terörünün kurbanı olması. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanın cennet olsun şehit polis memuru Serkan Çağlayan kardeşim" dedi.

Törene ayrıca; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, şehit ailesi, yakınları, askeri erkan katıldı.

Törenin ardından şehit Çağlayan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ankara’nın Beypazarı ilçesine gönderildi. Şehit polis memurunun, yarın Beypazarı Cemil Ercan Camisinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazını ardından Beypazarı İlçe Şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

(Salih Yılmazsoy - Halil Karahan/İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.