Selçuk Üniversitesi’nde Genç Hekimler Diplomalarını Aldı

Selçuk Üniversitesi’nde Genç Hekimler Diplomalarını Aldı
SÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende 214 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve Konya Valisi Vahdettin Özkan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende 214 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, hekimliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda kutsal bir görev ve sorumluluk olduğunu söyledi. Hekimliğin sabır gerektiren zor bir meslek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Milletinize yüz çevirmeye yönelik tüm akılları ve yaklaşımları elinizin tersiyle çevirin. Hep birlikte ülkemizin geleceğini inşa edeceğiz. Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizi eğitirken Selçuklu’nun payitahtlığını yapan Konya’da Mevlana’nın hoşgörüsünü, Selçuklu’nun Türk-İslam idealini ve Anadolu’yu mayalayan değerleri, ahlak yargılarını aktararak yetiştirmeye çalıştık. Daima etik kurallara uyacağınıza, hastalarınıza merhamet ve empatiyle yaklaşacağınıza inanıyorum. Yemininize sadık kalarak din, milliyet, ırk ve görüş farklılıklarının mesleğinizle hastanız arasına girmesine izin vermeyeceğinize, insan hayatına ana rahmine düştüğü andan itibaren kesin olarak saygı duyacağınıza inancım tamdır” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, hekimliğin insanların hayat kalitesini artıran kutsal bir meslek olduğunu aktardı. Son yıllarda, sağlık hizmetleri alanında fiziki altyapının iyileştirilmesine yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini bildiren Özkan, “Tıbbi teknolojik cihazlar itibarıyla sağlık hizmetini iyileştirme noktasında belirli bir altyapı oluştu. Değerli velilerimizin, nitelikli genç hekim ve sağlık çalışanlarının yetişerek sağlık sektöründe toplumumuza hizmet etmesi noktasında en önemli halka olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu sektörün neferleri olmak; başlı başına tüm toplumun duasına, teveccühüne mazhar olmak demektir” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, genç hekimleri Fakülteden mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Gelişmelere açık fikirli, düşüncelere saygılı, sağduyulu yaklaşılması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Selvi, “Sağduyulu olun, sakince düşünün, tek başınıza olsanız bile doğru ve vicdanınıza uygun hareket edin. Olaylara materyal düşünceyle değil, empatik ve insan hakları yönüyle bakın.” şeklinde konuştu.

Törende Konya Tabip Odası Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Öztürk de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları takdim edildi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, öğretim elemanları ve aileler katıldı.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.