Selçuklu Belediyesi’nden seçim öncesi vaat sonrası “Şartlı Hizmet”

Selçuklu Belediyesi’nden seçim öncesi vaat sonrası “Şartlı Hizmet”
Konya’da uzun zamandır sağlık tesisi sorununun yaşandığı bildirilen Kılınçarslan Mahallesi’nde, muhtar Cuma Ali Ünver, yerel seçimler öncesi Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından verilen ‘sağlık tesisi yapacağız’ sözünün tutulmadığını ileri sürdü.

Konya’da uzun zamandır sağlık tesisi sorununun yaşandığı bildirilen Kılınçarslan Mahallesi’nde,  muhtar Cuma Ali Ünver, yerel seçimler öncesi Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından verilen  ‘sağlık tesisi yapacağız’  sözünün tutulmadığını ileri sürdü.

Kentsel dönüşümün yapıldığı mahallede belediyenin, sağlık tesisi için ayırdığı arsaya diktiği levhada yazılanlar ise akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Selçuklu Belediyesi’nin sağlık tesisi için ayırdığı alana yerleştirdiği levhaya  "Bu parsel sağlık tesisi alanı olup hissedarlarının şartlı bağışı halinde sağlık tesisi yapılacaktır" yazılması ise dikkati çekiyor.

Yaklaşık 30 bin nüfusu olan mahallede sağlık tesisi bulunmadığını aktaran Mahalle Muhtarı Cuma Ali Ünver, "Seçim öncesi belediyeden sağlık tesisi istedik ve belediyede bununla ilgili çalışmalara başladıklarını belirtmişti. Seçim sonrası ise sağlık tesisi yapılmasını bırakın, mevcutta bulunan sağlık tesisimizin bile kapanacağı duyuruldu. Belediye sağlık tesisi yapmak için vatandaştan arsa bağışı istiyor ya da metresine çok düşük ücret veriyor" dedi.

"SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılınçarslan Mahalle Muhtarı Cuma Ali Ünver, mahallelerinde uzun zamandır sağlık tesisi sorununun yaşandığını aktardı.

Yerel seçimler öncesi AK Partili Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından verilen sözlerin tutulmadığını öne süren muhtar Ünver, "Seçim öncesi belediyeden sağlık tesisi istedik ve belediyede bununla ilgili çalışmalara başladıklarını belirtmişti. Seçim sonrası ise sağlık tesisi yapılmasını bırakın, mevcutta bulunan sağlık tesisimizin bile kapanacağı duyuruldu" dedi.

"MAHALLELİDEN HEM ARSA KESİP HEM DE BAĞIŞ YAPIN DİYORLAR"

Mahallelerinde kentsel dönüşüm yapıldığını ve belediyenin projede sağlık tesisi için yer ayırdığını ancak bunun içinde mahalleliden arsa bağışı istendiğini kaydeden Muhtar Ünver, "Selçuklu Belediyesi yetkililerine 'mahallemizde sağlık ocağı yok' diyoruz. Onlar ‘arsamız yok’ diyor. Arsaları kamulaştırın diyoruz. Bu seferde bize 'Sağlık Ocağı yapmak bizim görevimiz değil' diyorlar. 'Ama sağlık ocağı yaptığınız yerler var' diyoruz. 'Oralar boştu arsası vardı' değerlendirdik diyorlar. İyice sıkışsalar git millet arsasını bağış yapsın ya da düşük bir ücretle metresini belediyeye satsın diyorlar. 18 uygulamasından dolayı arsa sahiplerinden 5 ila 30 metre kamu adı altında arsa kesildi. Arsa sahiplerinden zaten arsa kesiyorlar, bir de bağış yapmasını istiyorlar" diye konuştu.

(Müslüm Evci / Haber Kent / Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.