Selçuk’ta “Peygamberimiz ve Aile” Paneli Yapıldı

Selçuk’ta “Peygamberimiz ve Aile” Paneli Yapıldı
SÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Peygamberimiz ve Aile” konulu panelde, “Olmaması gerektiği halde her gün gazetelerde ve televizyon ekranlarında kadın cinayetlerini üzülerek görüyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İslami İlimler Fakültesi ve Selçuklu Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu panel gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen törene, SÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş,  Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber,  öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

SÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, açılış konuşmasında, “Her sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftası’nda bir konuyu ana tema olarak seçiyor. Bu konu üzerinde gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki temsilciliklerimiz de gönül bağımız olan coğrafyalarda enine boyuna bu konular tartışılarak halkımız bilgilendiriliyor. Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığımız aile konusunu seçtiler. Yaşadığımız toplumda maalesef Müslümanlar olarak bizlerde de batıdaki kadar olmasa da aile konusunda birtakım sıkıntıların ve acıların yaşandığını, aile hayatımızda aşınmanın görüldüğüne hepimiz tanık oluyoruz. Olmaması gerektiği halde her gün gazetelerde ve televizyon ekranlarında kadın cinayetlerini üzülerek görüyoruz. Yine batıdaki kadar olmasa bile boşanma oranlarının yükseldiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Birçok sıkıntılı aileler var. Fiziksel anlamda bir arada yaşamalarına rağmen maalesef karı koca arasında meydana gelen bu soğuk ilişkilerle ailede birlikteliğinin olmadığını ve bunun da çocuklara yansıdığını görüyoruz, üzülüyoruz” diye konuştu.

Mutlu bireyler yetiştirebilmek için sağlam ailelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altıntaş, “Sağlam aileler, huzurlu bir toplumun inşasına yardımcı olacaklardır. Toplumda bu huzuru sağlayabilmek için âlemlere rahmet olarak gönderilen, her konuda bizim için örnek olan Peygamber Efendimizin; eşlerine, çocuklarına, akrabalarına ve yakınlarına verdiği değer bu panelin ana konusunu oluşturuyor. Biz de bu konuda Peygamber Efendimizin yaşantısı boyunca geçirmiş olduğu bu değerler sistemini hayatımıza toplum olarak geçirilebilirsek huzurlu ve mutlu bir toplumu yeniden inşa edeceğiz.  Unutmayalım ki bizler geleceğimizi aile ocağımızda kuracağız ya da geleceğimizi ailede kaybedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Dekan Prof. Dr. Altıntaş moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, SÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Avcı “Peygamber Efendimiz ve Eşleri” konusunu, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Acar ise “Peygamber Efendimizin Akraba İlişkilerini” anlattı.

Panelist moderatörü SÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’a, konuşmacılar; Prof. Dr. Seyit Avcı ve Doç. Dr. Yusuf Acar’a, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber tarafından hediye takdim edildi.

Programın sonunda Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber “Hadislerle İslam Projesi” finalinde başarılı olan 3 öğrenciyi umreyle müjdeleyerek bu yarışmaya katılan ve 10 gün devam eden öğrencilerin de Çanakkale gezisiyle ödüllendirileceğini söyledi.

Panele katılan öğrenciler arasında çekilişle belirlenen bir kişiye de umreye gönderilme sözü verildi.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.