Şener: ‘Bizim Adam Yanlış Yapmaz’ Anlayışından Uzak Durulmalıdır’

Şener: ‘Bizim Adam Yanlış Yapmaz’ Anlayışından Uzak Durulmalıdır’
Kadınhanı ilçesi merkezi ile Saçıkara ve Atlantı mahallesinde vatandaşların sorunlarını dinleyen ve buruda konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “İktidarın yanlışlarının sorgulanma süreci başlamalıdır” dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “İktidarın yanlışlarının sorgulanma süreci başlamalıdır” dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener beraberinde, İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, Kadınhanı İlçe Başkanı Ali Takımcı, Kadınhanı ilçesiyle Saçıkara ve Atlantı mahallesinde çiftçilerle ve esnaflarla buluşarak, sorunları hakkında bilgi aldı.

Atlantı’ da iktidarın yanlışlarının sorgulanma sürecinin başlaması gerektiğini savunan Şener, “İktidarın yanlışlarını eleştirmek ve vatandaşlarımızla paylaşmak demokratik kültüre uygun bir davranıştır. Eğer iktidarı eleştirmezsek, yanlışlarını vatandaşlarımıza anlatmazsak, yanlış yapmaya devam edecektir.  Artık iktidarın yanlışlarının sorgulanma süreci başlamalıdır. Bizde bu görevimizi ve sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. İktidarı yanlışlarından dolayı uyarmaya da devam edeceğiz.  Özellikle ‘bizim adam yanlış yapmaz’ anlayışından uzak durulmalıdır. Yanlış yapan iktidar sorgulanmazsa, uyarılmazsa yanlış yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

 

Şener: “Ekonomimiz 20 Yıl Öncesinden Daha Kötü Bir Durumda”

 

“Ekonominin iyi yönetilmediği ülkemizde çiftçiye ve esnafa verilecek para kalmadı” ifadelerini kullanan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençlerimizin işe girmesi sağlanamadı. Ekonomimiz gelinen süreçte 20 yıl öncesinden daha kötü bir durumdadır.  Bu hükümet olmasaydı ekonomimiz daha iyi olurdu.  Yüksek teknoloji geliştirilmemiş ve yeni istihdam alanları oluşturulamamıştır. Akılları ithalatta çünkü ithalatta çıkar var. Konya ovasının sulanması sorunun çözümü için yapılacak yatırımda çıkar olmadığı için yapılmıyor.  Bu dönemde klasik yolsuzluklar artmıştır. Ülkenin 128 milyar doları nerede diye sormaya ve takip etmeye devam edeceğiz.  En kalitede üniversiteden mezun olsan da iş bulamıyorsun. Ülkemizin içinde bulunduğu durum budur.  Çiftçimizin sorunları var. Bu sorunlar sulama, tarım girdileri ve enerji fiyatlarının yüksekliğidir. Sorunların çözümü yerine, iktidarın politikası sadece ayakta kalmak üzerinedir.  Oysa ülkemiz daha ileri gitmeli, çiftçimize sahip çıkılmalı, sorunları çözülmelidir. Bu iktidar yapısıyla ülke bir yere gitmez. Ne Konya’nın nede ülkenin sorunları çözülür.”

CHP Kadınhanı İlçe Başkanı Ali Takımcı ise bölgelerinin tarımsal sulama sorunu bulunduğunu belirterek, ,” İlçemizin tarımsal sulama sorununun çözümü için söz verilmesine rağmen, bugüne kadar bu sözünü yerine getirmedi. Biz çiftçimizin, esnafımızın sorunlarının takipçisi olup, çözümü noktasında da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.