Seydişehir Anadolu İHL ‘Dahice Fikirler’le Türkiye İkincisi Oldu

Seydişehir Anadolu İHL ‘Dahice Fikirler’le Türkiye İkincisi Oldu
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Başarılı Örnekler Sergisi” yarışmasında Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi “Dâhice Fikirler” projesi ile Türkiye İkincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından proje okulları arasında yapılan “Başarılı Örnekler Sergisi” yarışmasında Seydişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi “Dâhice Fikirler” projesi ile Türkiye İkincisi oldu.

21.yüzyıl becerileri bağlamında bilimsel araştırmalara, matematik, fen ve mühendislik eğitimlerine, sosyal bilimler alanındaki çalışmalara yönelik yenilikçi öneri ve örnekler içeren ‘Dahice Fikirler’ projesi, alanlarında uzman isimlerin değerlendirmeleri sonucu ilk 3’e kaldı. İlk üç arasında yapılan oylama sonucunda da Seydişehir Anadolu İHL öğrencileri Türkiye İkincisi olmaya hak kazandı.

Öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı sergide, bilimsel araştırma, inovasyon, insansız hava araçları, robotik araçlar, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında yaptıkları Ar-Ge ve proje uygulamalarını sergileme imkanı buldu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.